ACTUALITATE 2 aprilie 2017

Echipajul lui Szabó Csongor, pe locul II la Raliul Braşovului

de Iulia Drăghici - Taraș | 657 vizualizări

Pilotul covăsnean Szabó Csongor şi copilotul său, Rareş Fetean, au încheiat prima etapă a Campionatului Naţional de Raliu – Dunlop, desfăşurată vineri şi sâmbătă la Braşov, pe locul secund la clasa 9. După două zile la extreme şi şapte probe speciale pline de probleme, dar şi de evoluţii foarte bune, echipajul Szabó – Fetean, care a luat startul cu Suzuki-ul Swift, a încheiat Raliul Braşovului cu o luptă frumoasă de revenire şi menţinere pe podium.

„Am avut un weekend cu de toate: am început cu probleme, iar apoi, când ne intram în ritm, am avut parte de o defecţiune tehnică, cea care ne-a scos din lupta pentru prima poziţie. Ziua secundă a fost una de revenire, când am încercat să avem un ritm rapid, să avem viteză pe probe, dar în acelaşi timp să nu riscăm nimic inutil. La final, suntem mulțumiți de rezultat în condiţiile date”, a spus Csongor la finalul Raliului Braşovului.

Csongi-raliu Brasov (2)Cu un număr de 100 de kilometri cronometraţi împărțiți în 7 probe speciale, Tess Rally s-a anunţat de la bun început un raliu disputat şi de urmărit, cu aproape 60 de echipaje înscrise în CNR-D şi 15 echipaje înscrise în Rally2. Desfăşurat pe durata a două zile de concurs, raliul a debutat vineri, 31 martie, cu testele oficiale, desfăşurate pe urcarea dintre Râşnov şi Poiana Braşov, ca mai apoi, seara, să se desfăşoare două probe speciale, printre care şi superspeciala din centrul oraşului Braşov - spectacol garantat pentru fani. Sâmbătă, raliul a programat cinci probe speciale, printre care şi reginele „Babarunca” şi „Cheia”, cele mai lungi speciale, de 25 de kilometri fiecare, desfăşurate pe drumul dintre Săcele şi Vălenii de Munte, unde s-au decis câştigătorii. Între toate aceste speciale cronometrate, echipajul a revenit la Coresi Shopping Resort, unde a fost amplasat parcul de service al raliului, dar şi festivitatea de premiere de final.

Cu 21 de puncte strânse în clasament, pentru echipajul covăsneanului urmează Transilvania Rally, care se desfăşoară la Cluj-Napoca în luna mai, raliu care se anunţă interesant datorită numărului mare de kilometri de proba specială şi dar şi numărului mare de concurenţi. „Am început sezonul bine, deşi ne-ar fi plăcut să ne impunem la Braşov. Urmează o altă etapă interesantă unde lupta va fi strânsă. La Cluj mergem clar cu dorinţa de a ne impune în cadrul clasei”, a mai spus Szabó Csongor.

 

 

Teme articol: Szabo Csongor automobilism
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.