ACTUALITATE 15 aprilie 2022

E oficial! Întorsura Buzăului are sistem modern de supraveghere video

de Iulia Drăghici - Taraș | 1942 vizualizări

Vedeta este camera care arată imagini dintr-un cuib de barză din Brădet 

Sistemul de supraveghere format din 29 de camere video al orașului Întorsura Buzăului a fost pus în funcțiune în această săptămână. De miercuri a început și transmisiunea live din cuibul de barză de la Brădet. 

Cele 29 de camere sunt montate la intrare și la ieșire din localitate, în zonele insulelor de colectare a deșeurilor, în intersecții și în preajma trecerilor de pietoni. Autoritățile au transmis și că principalul obiectiv al acestei investiții este siguranța cetățenilor și a bunurilor acestora.

S-a făcut recepția sistemului la începutul săptămânii. Avem aceste camere care au fost scumpe, dar le-am montat la solicitarea poliției rutiere, astfel că la intrarea și la ieșirea din localitate putem face zoom pe numărul mașinii și memorează fiecare număr care trece prin acel loc”, ne-a spus primarul Raul Urdă. 

De subliniat și important de știut este faptul că doar poliția va putea cere imagini surprinse prin acest sistem de supraveghere, nu și cetățenii, mai informează autoritățile. 

Cuibul de barză este supravegheat video printr-un sistem separat, care are calculatorul și celelalte componente de bază în Căminul Cultural din Brădet. 

Deocamdată, imaginile de aici pot fi văzute pe pagina de Facebook a Primăriei Întorsura Buzăului, dar în curând viața familiei de berze din Întorsura Buzăului va fi difuzată și pe site-ul Webcam LIVE România, https://www.webcamromania.ro/

La peste 130.000 de lei s-a ridicat investiția în sistemul de supraveghere video, dintre care 62.000 de lei a fost o sumă prevăzută în bugetul inițial adoptat pentru anul 2022.

Sursa foto: Facebook/Primăria Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.