ACTUALITATE 3 decembrie 2015

E-Health, un nou program de urmărire a pacienților la Spitalul Județean de Urgență

de Mirela Cara | 101 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe are de la 1 decembrie un sistem informatizat de urmărire a pacienților, denumit E-Health. Acesta este un concept internațional care presupune informatizarea sistemului de sănătate și are în vedere ca în spitale să existe un sistem informatizat de gestiune a pacienților până la a verifica pe telefon diferite aspecte care țin de sănătatea acestora. „Prin acest sistem, pacientul face analizele în timp real și se uită pe telefon la nivelul glicemiei la momentul respectiv. Știe ce trebuie să ia, ce să mănânce sau ce să facă pentru a se trata, a explicat managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Acesta a adăugat că inițial proiectul trebuia integrat în cele patru spitale orășenești Covasna, Baraolt, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului, însă, pentru că nu a avut succes, Spitalul Județean de Urgență a făcut procedura de achiziție și a implementat sistemul separat.

Fiind introdus de curând, sistemul presupune un efort suplimentar din partea cadrelor medicale care trebuie să învețe să îl utilizeze corect și cât mai repede posibil. De aceea, managerul spitalului a făcut apel la răbdarea și înțelegerea pacienților, care vor avea ceva mai mult de așteptat pentru o perioadă, până când utilizarea sistemului va deveni o rutină pentru cadrele medicale. „Le cerem pacienților să aibă răbdare că s-ar putea ca, până când se dezvoltă rutina în personalul nostru care lucrează cu acest sistem, unele proceduri de recoltare, de analiză medicală, de imagistică medicală, de internare, să dureze mai mult decât au durat până acum, dar, din acest punct de vedere, încercăm să îmbunătățim și noi câte ceva, ceea ce înseamnă efort suplimentar din partea angajaților, care trebuie să învețe și să își dezvolte o rutină de utilizare în acest sens”, a spus András-Nagy Róbert.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.