ACTUALITATE 24 noiembrie 2016

Duminică, Sfântu Gheorghe se luminează de sărbătoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 442 vizualizări

Oraşul Sfântu Gheorghe dă startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă duminică, 27 noiembrie, de la ora 19:30, când, potrivit tradiţiei, în prezenţa autorităţilor locale vor fi aprinse prima lumânare de Advent, dar şi luminile din oraş.

„Invităm pe data de 27 noiembrie, duminică seara, de la ora 19:30, locuitorii orașului pentru aprinderea comună a lumânării în prima duminică a Adventului. Și anul acesta participanții vor avea parte de ceai și cozonac, iar copiii de turtă dulce. Cei care nu vor aduce lumânări de acasă vor primi lumânări din partea organizatorilor. Începând cu anul 2011, am organizat Târgul în fiecare an, suntem la a VI-a ediție anul acesta. (...) Vor fi aprinse și luminile din oraș. Nu am pregătit lucruri extraordinare anul acesta, mergem pe acele elemente pe care le-am avut și anul trecut, cu mici modificări. Și anul acesta vom avea pom de Crăciun, dar nu un pom tăiat din pădure, ci la marginea parcului avem un brad frumos și îl vom împodobi”, a declarat primarul Antal Árpád în cadrul unei conferinţe de presă.

Bugetul autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe pentru amenajarea oraşului cu ocazia sărbătorilor de iarnă ajunge la 74.000 de lei, fără TVA. 25.000 de lei sunt utilizaţi pentru achiziţionarea de noi decoraţiuni şi pentru înlocuirea celor degradate, iar restul de 49.000 de lei sunt destinaţi montării şi demontării decoraţiunilor.

„Noi spunem că discreţia aduce frumuseţe. Nu am vrut niciodată şi nu vrem nici acum să împodobim oraşul în forme extreme, ci foarte elegant. Eu cred că aşa cum a fost în anii precedenţi a fost foarte simpatic, foarte prietenos, cochet, elegant şi frumos, aşa cum este acest oraş”, a explicat primarul din Sfântu Gheorghe.

În perioada 16–24 decembrie va fi organizat Târgul de Crăciun. Comercianţii pot să depună cereri până în 28 noiembrie, detaliile despre proceduri fiind prezente pe site-ul Primăriei.

„Anul acesta Târgul de Crăciun va fi organizat în perioada 16-24 decembrie. Așteptăm înscrierile până pe data de 28 noiembrie. (...) Așteptăm produse design, artizani, producători autohtoni, comercianți, distribuitori, unități de alimentație publică. Anul acesta încercăm să facem din acest târg o locație și mai simpatică. Am cumpărat căsuțe de lemn noi, pentru că anul trecut s-a văzut contrastul între Piața nouă și căsuțele vechi, de aceea anul acesta am decis să cumpărăm câteva căsuțe noi”, a mai spus Antal Árpád.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 25 noiembrie 2016
lucreaza 25 de oameni O LUNA INTREAGA la montat si demontat?? sa nu spuna ca primaria n-are macar un PRB. ar putea pune asistatii sociali la treaba, a, sau pardon sint alegeri...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.