ACTUALITATE 27 iulie 2020

Drumuri și gospodării inundate din cauza ploii abundente

de Iulia Drăghici - Taraș | 1938 vizualizări

Ploaia abundentă din ultimele ore nu a rămas fără consecințe în județul Covasna, însă, din fericire, nu sunt pagube însemnate înregistrate. Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, au fost probleme în localitatea Zălan, din cauza scurgerilor de pe versanți, care s-au împotmolit în șanțurile necurățate. De acolo, apa s-a scurs spre drumuri și gospodării. Probleme au fost și la Valea Crișului, unde s-a solicitat ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din patru beciuri.

Au fost câteva probleme în zona Zălanului. Au venit scurgerile de pe versanți și apa s-a blocat în podețele la oameni, care nu au fost curățate chiar cum trebuie, unde s-au adunat și crengi și tot felul de mizerii. A început să iasă pe drum, de acolo au intervenit cu buldoexcavatorul cei de la primărie. Când s-a dat drumul la toată apa care a fost acolo stocată, un pic a afectat DN-ul. A fost un pic mai multă scurgere în zona către Ghidfalău. (...) A intrat apa și prin curți, pentru că e firesc, din moment ce a ieșit din șanțurile de scurgere. Acum nu pot să vă zic exact în câte. Am vorbit cu primarul, dar a spus că nu este cazul să intervenim”, a declarat luni seara, pentru Observatorul de Covasna, directorul SGA Covasna, Ioan Ilaș.  

Totodată, pompierii de la ISU Covasna au fost solicitați să intervină la Valea Crișului, unde au ajutat la degajarea apei din patru beciuri.

Se monitorizează și în zona Calnic”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Acolo s-a intervenit și pentru curățarea, cu ajutorul unui buldoexcavator, a drumului județean care trece prin localitate, pentru că s-a colmatat cu pietriș adus de ape.

Directorul SGA Covasna a mai spus că râurile din județ nu au înregistrat creșteri semnificative și că situația este sub control.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat luni seara că DN12, între Sfântu Gheorghe și Olteni, a fost parțial inundat, iar traficul a fost îngreunat.

Sursa foto: DRDP Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.