ACTUALITATE 17 august 2018

Drumul dintre Balvanyos și Bixad intră în reabilitare

de Iulia Drăghici - Taraș | 2038 vizualizări

Lucrările sunt programate să înceapă săptămâna viitoare

Drumul Județean 113, care face legătura între Bixad și stațiunea Balvanyos va intra în reabilitare de săptămâna viitoare, anunță președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor.

Cu toate că erau programate să înceapă încă dinaintea vacanței de 15 august, lucrările au fost amânate o săptămână. Reabilitarea drumului, pe o distanță de 4 kilometri, va dura aproximativ 2 săptămâni, mai spun reprezentanții CJ Covasna.

„S-a îmbolnăvit mecanicul de pe mașina de frezare, deci săptămâna asta cu siguranță nu începem, dar lucrări premergătoare au fost începute și de luni începe o frezare și o asfaltare pe o distanță de cel puțin 4 kilometri în continuare, de la ieșirea de la Bixad, în tot ceea ce înseamnă asfalt, sau rămășițe de asfalt, că e ca după război. În rest, au decolmatat toate șanțurile care duc spre vârf și după ce ajunge la vârf la hotel, după aceea sunt incluse câteva lucrări mai mari în ceea ce înseamnă surpările de teren și alunecările de teren. Trebuia să înceapă de ieri (lucrarea - n.red.), dar va începe săptămâna viitoare. Și dacă vremea ne va ține, și ne va ține, va dura vreo 2 săptămâni până reabilitează această porțiune. (...) Balvanyos este și acum foarte căutat. (...) Este și acum plin, plin, plin. Asta nu înseamnă că nu vin și acum oamenii, dar înseamnă că vor putea să vină pe un drum decent făcut”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Drumul care face legătura între Târgu Secuiesc și Balvanyos a fost asfaltat și în octombrie 2014, pe o lungime de 18 km şi într-un strat de 5 cm.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.