ACTUALITATE 30 mai 2024

Drumarii au salvat un pui de căprioară și o bufniță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1321 vizualizări

Drumarii din județul Covasna au ajutat la salvarea unui pui de căprioară, dar și a unei bufnițe, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Animalele sălbatice se aflau la marginea drumului național 12 și erau în pericol de a fi accidentate de mașini. 

Intervenție inedită a drumarilor din județul Covasna pentru salvarea unor animale sălbatice. Colegii noștri din cadrul SDN Sfântu Gheorghe au intervenit pentru salvarea unei căprioare care zăcea în șanțul de la marginea DN 12. Animalul, abia născut, era în pericol iminent de a fi lovit, fiind la doar câțiva metri de partea carosabilă.

În timpul manevrelor de îndepărtare a căprioarei, colegii au descoperit și o bufniță rănită în vegetația de la marginea drumului, și acesta fiind relocată într-o zonă împădurită”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, printr-o postare pe Facebook. 

Drumarii au făcut și mențiunea că animale au fost mutate fără contact direct, „pentru a nu lăsa urme de miros uman pe corpul lor și pentru a minimiza o eventuală contaminare cu germeni”. 

Sursa foto: DRDP Brașov

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.