ACTUALITATE 18 februarie 2014

„Dragobetele vesteşte primăvara la Prima Şcoală Românească”

de Covasna Media | 256 vizualizări

În perioada 25-26 februarie, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni organizează programul „Dragobetele vesteşte primăvara la Prima Şcoală Românească”.

La 24 februarie tradiţia populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al tinereţii în Panteonul autohton, patron al dragostei şi al bunei dispoziţii.

Dragobetele trebuia ţinut cu orice preţ: dacă nu se făcea cumva Dragobetele, se credea că tinerii nu se vor îndrăgosti în anul care urma. În plus, un semn rău era dacă o fată sau un băiat nu întâlneau la Dragobete măcar un reprezentant al sexului opus, opinia generală fiind că, tot anul, respectivii nu vor mai fi iubiţi, iar dacă o fată ieşea împreună cu un băiat şi nu se sărutau se credea despre ei că nu se vor mai iubi în acel an.

Dragobetele este varianta românească a lui Cupidon, Eros şi Sf. Valentin.

Pornind de la aceste obiceiuri ne va fi drag să meşterim împreună obiecte tradiţionale în cadrul atelierelor de la Prima Şcoală Românească din Sfântu Gheorghe şi să aflăm lucruri noi despre această sărbătoare, în cadrul unei prezentări power point.

Durata unui atelier: 50 de minute.

Tarif: 1,5 lei / persoană.

Număr maxim de participanţi: 15 - 20 persoane.

Programările pentru ateliere se fac la numărul de telefon: 0267 – 314139.

Obiectele create vor fi luate acasă de către participanţi.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice al MNCR (Cristina Felea, e-mail: feleacristina@gmail.com) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.

afis dragobete_final

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 9 ore, 30 minute

Concert Mozart

Acum 10 ore, 15 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.