ACTUALITATE 3 mai 2017

Dr. Cătălina Curceanu vine la TEDx Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 1531 vizualizări

Conferinţa va avea loc pe 19 mai la Centrul Cultural Reduta

Dr. Cătălina Curceanu, prim-cercetător în fizica experimentală la Institutul Național de Fizică Nucleară (INFN), la Laboratori Nazionali di Frascati din Roma, Italia, şi colaborator al ziarului nostru, va participa în 19 mai la a treia ediție a conferinței TEDx Brașov, organizată la Centrul Cultural Reduta, între orele 19:00 – 22:00.

Originară din Sfântu Gheorghe, cercetătoarea vine mai aproape de casă pentru a le vorbi celor care vor fi prezenți la conferință despre mecanica cuantică și calculatoarele cuantice, respectiv despre frumusețea și importanța științei.

„Aștept cu nerăbdare să mă întorc în România și să mă întâlnesc cu locuitorii din zona Brașovului, cea în care m-am născut și în care am făcut primii pași spre știință și pe care o port mereu în suflet. Doresc să vă povestesc despre mecanica cuantică, un pilastru al fizicii moderne care însă ascunde multe enigme, despre proiectele la care lucrez, dar și despre tehnologiile de viitor, precum computerul cuantic și aplicațiile acestuia. Vă aștept în număr cât mai mare și, în așteptarea întâlnirii, vă doresc în continuare o primăvară cu soare, atât afară, cât și în suflete!”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, dr. Cătălina Curceanu.

Numele Cătălinei Curceanu se găsește în lista celor mai buni cercetători ai momentului, întocmită de Universitatea Wollongong din Australia, distinşi de aceasta cu bursa Visiting International Scholar Awards (VISAs). Astfel, aceasta a câștigat șansa de a participa timp de două luni la un program interdisciplinar în Australia, alături de nume importante ale științei mondiale.

Invitata celei de-a treia ediții TEDx Brașov se numără de asemenea şi printre câștigătorii premiului „Science and the Big Question” („Știința și Marea întrebare”), oferit de Fundația John Templeton, cu scopul de a finanța cele mai bune proiecte de cercetare la nivel internațional, axate pe probleme științifice de maximă importanţă. În plus, anul trecut, aceasta a fost distinsă şi cu premiul „Women in Physics Lecturer”, oferit de Institutul Australian de Fizică.

Printre conferențiarii care vor fi prezenți la TEDx Brașov alături de dr. Cătălina Curceanu se numără și concertmaestrul faimoasei Orchestre Suisse Romande din Geneva – violonistul Bogdan Zvoristeanu; antreprenorul, aventurierul și regizorul Szabolcs Ruczuj; câștigătoarea concursului de Design Seismic din San Francisco – Cristina Iordache; scriitorul și bloggerul Cătălin Ionașcu (Romanian Copywriter); antreprenorul Ioana Bălănescu; fondatorul caricaturilacornet.ro – Ioan De Moisa; Fundraising Manager al HOSPICE Casa Speranței Brașov – Gabriela Tökes; fondatorul programului Swimming Survival din Brașov – Raluca Steblea; facilitatorul și trainerul Liliana Mircescu; sociologul și antropologul Gabriel Tudor Bălănescu.

Biletele la eveniment pot fi achiziționate online prin platforma www.biletebrasov.ro, iar prețul unui bilet normal este de 70 de lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.