ACTUALITATE 28 februarie 2020

Două treceri la nivel cu calea ferată din județ intră în reabilitare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1478 vizualizări

Două treceri la nivel cu calea ferată din județul Covasna sunt cuprinse anul acesta în proiectul CNAIR  „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată”. Este vorba despre cea de pe DN11, de la km 35+077, dintre Reci și Moacșa, respectiv cea de pe DN12, km 26 – 665, dintre Olteni și Malnaș Băi. 

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată (înainte și după calea ferată, nu și calea ferată în sine) și presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator). 

Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată”, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), printr-un comunicat de presă. 

În total, la nivelul DRDP Brașov vor fi modernizate 34 de astfel de puncte, dar într-o prima fază se vor amenaja doar 11, printre care se află și cele două din județul Covasna. 

Este un proiect mult-așteptat de noi. Anul acesta vom reuși să amenajăm 11 astfel de treceri la nivel cu calea ferată, iar în decurs de trei ani de zile urmează să amenajăm 34 de treceri. Aici mă refer la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov”, a declarat  directorul Regional al DRDP Brașov, Horia Stancu. 

Proiectul, lansat joi, 27 februarie, este finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Acesta are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. 

Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.