Două tone de carne şi produse din carne confiscate
Odată cu creşterea preţurilor la diferitele energii şi scăderea potenţialului de cumpărare a populaţiei, o serie de operatori economici din industria şi comercializarea alimentelor ajung în dificultăţi materiale.
Unii, cei corecţi, îşi retrag din timp de pe piaţă produsele expirate sau ţinute în condiţii igienice ori de temperatură neadecvate. Alţii, „descurcăreţii”, încearcă să vândă şi aceste produse. Această din urmă categorie de cele mai multe ori se depistează de inspectorii direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Aşa s-a întâmplat şi în luna mai, când în doar 12 zile, în urma a 39 controale tematice „la raft”, au fost depistate şi confiscate aproape 2 tone de carne şi produse din carne, peste 300 kg de produse lactate, 1730 bucăţi de ouă şi peste 200 kg de legume şi fructe, toate alterate, improprii pentru consum uman. Valoarea produselor confiscate se ridică la peste 32.000 lei.
În paralel, au fost aplicate şi amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.000 lei.