ACTUALITATE 18 octombrie 2016

Două străzi din Întorsura Buzăului nu se mai asfaltează anul acesta

de Iulia Drăghici - Taraș | 683 vizualizări

Două străzi din Întorsura Buzăului incluse în proiectul de modernizare vor rămâne neasfaltate anul acesta. Chiar dacă lucrările au ajuns la un grad de finalizare de 82%, străzile Campingului şi Dumbravei nu vor fi asfaltate în acest an din cauză că nu este implementat sistemul de apă şi canalizare.

„Suntem la 82% cu asfaltările. Am primit deja finanţarea pentru peste 70% din lucrări. Ne-a mai rămas Campingului, de la drumul naţional la podul peste Buzău, şi Dumbravei. Pe acestea două nu le vom finaliza până la sfârşitul anului pentru că acolo nu s-a implementat proiectul de apă şi canal. Cu toate că ne-a stat acest proiect în cale, în general lucrurile au mers şi iese frumos”, ne-a declarat primarul Leca Băncilă.

Acesta a mai precizat că în prezent se mai lucrează pe străzile Fabricii şi Floroaia Mare. În plus, pentru toate străzile pe care s-a intervenit în procesul de asfaltare mai sunt necesare lucrări pentru pregătirea trotuarelor şi plasarea semnelor de circulaţie.

Prima fază a planului de asfaltare a străzilor din Întorsura Buzăului, începută în iunie 2015, a cuprins 10 străzi. Costul asfaltării acestor străzi ajunge la 5 milioane de euro.

Mentenanţă şi deszăpezire

Restul străzilor din localitate care nu beneficiază de asfalt sunt în procesul de mentenanţă. Potrivit primarului, angajaţii primăriei au început programul „Mentenanţă şi deszăpezire”, prin acţiunile de reparare a drumurilor.

„Până vine îngheţul vor fi reparate toate drumurile”, a mai spus Leca Băncilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.