Două secţii ale Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, închise pentru concedii şi dezinfecţii
Două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, Reumatologie şi Oncologie, vor fi închise luna aceasta timp de o săptămână, respectiv două săptămâni, perioadă în care medicii vor fi în concediu, iar saloanele vor fi dezinfectate.
Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat miercuri că în aceste secţii există doar câte un singur medic specialist, iar pentru că aceştia vor pleca în concedii, s-a luat decizia programării activităţilor de dezinfecţie totală în aceeaşi perioadă. Drept urmare, pacienţii internaţi vor fi trimişi acasă şi vor putea reveni la tratament în momentul în care medicii se vor întoarce la serviciu.
András-Nagy Róbert a precizat că, în această perioadă, bolnavii se vor putea adresa Serviciului de Urgenţă, de unde vor fi direcţionaţi, după caz, către alte secţii unde vor beneficia de asistenţă medicală.
Potrivit acestuia, secţia de Reumatologie va fi închisă timp de o săptămână, începând de joi, iar cea de Oncologie, în perioada 11-24 iulie.
„Aceste dezinfecţii terminale se fac periodic. Acolo unde avem câte 6-7 medici pe secţie, cum ar fi la Chirurgie de exemplu, putem face dezinfecţiile terminale pe saloane sau pe compartimente, nu suspendăm activitatea. Aici avem câte un singur medic specialist, iar dacă pleacă în concedii am programat în paralel această activitate. Asta înseamnă că în aceste secţii nu va fi activitate medicală, nu se vor face internări. Bolnavii vor fi preluaţi de alte secţii, dacă va fi cazul, se vor putea adresa Serviciului de Urgenţă, care îi va direcţiona”, a declarat András-Nagy Róbert.
El a mai spus că unitatea pe care o conduce, asemenea altora din ţară, se confruntă cu lipsă de specialişti, în ciuda eforturilor făcute pentru a-i atrage la Sfântu Gheorghe. Spitalul a beneficiat de investiţii majore în ultimii ani prin diverse proiecte finanţare de Guvernul României şi Uniunea Europeană, fiind modernizată atât clădirea, cât şi echipamentele medicale.
„Încercăm să îi atragem, dar degeaba dau eu din aripi şi mă străduiesc să îi aduc la Sfântu Gheorghe sau să îi menţin, când ei au oferte mai bune din Suedia, ca să dau un exemplu concret”, a mai spus managerul spitalului.
De altfel, şi cei doi medici care lucrează la Reumatologie şi Oncologie provin din judeţul învecinat Braşov.