ACTUALITATE 16 iunie 2015

Două școli din județ, amendate de Protecția Consumatorilor pentru abateri privind „Cornul și laptele”

de Mirela Cara | 97 vizualizări

Recent, CJPC Covasna a efectuat o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care au fost distribuite produsele alimentare și măsura în care acestea respectă prevederile legale, în special în cazul acordării produselor lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program de 4 ore.

În urma controalelor, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au constatat mai multe abateri privind condiţiile de păstrare a produselor în şcoli şi grădiniţe astfel:

La Şcoala Gimnazială din satul Lunga au fost găsite 19 cornuri cu termen de valabilitate expirat de 2 zile, motiv pentru care şcoala respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în suma de 2.000 lei. Aceeași amendă a primit-o și Şcoala Gimnazială din Ozun, satul Bicfalău, pe motiv că produsele erau depozitate direct pe podea. Şcoala Gimnazială din Valea Crişului și Şcoala Gimnazială din Arcuş s-au ales doar cu un avertisment, pe care Protecția Consumatorilor l-a dat din cauză că, în ambele instituții de învățământ, produsele nu erau depozitate în spaţii special amenajate.

Legea impune ca, pentru depozitare, în şcoli să fie folosite spaţii special amenajate, astfel încât produsele alimentare să se păstreze în condiţii de igienă asigurate de către beneficiar, respectiv şcoală sau grădiniţă, iar abaterile de acest gen nu pot fi trecute cu vederea.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.