ACTUALITATE 31 ianuarie 2019

Două noi puncte de lucru pentru ISU Covasna în viitorul apropiat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1245 vizualizări

Pichetul de la Baraolt va fi deschis în 2019, potrivit Consiliului Județean

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna va avea două noi puncte de lucru pe teritoriul covăsnean, informează Consiliul Județean Covasna. În 2019 va deveni funcțional Pichetul de la Baraolt, iar ulterior vor începe proceduri pentru deschiderea unuia și în zona orașului Covasna. Următorul pe listă este Pichetul de la Întorsura Buzăului, unde se plănuiesc lucrări de modernizare a actualului punct de lucru, au mai spus liderii CJ Covasna.

„În ceea ce privește dezvoltarea sistemului ISU, anul ăsta o să finalizăm punctul de la Baraolt. Pentru anul viitor avem în vedere și am discutat și cu primarul de Covasna și toți primarii din zona Covasnei să construim, tot așa, un punct de lucru pentru ISU în orașul Covasna. În anul 2021 vom reabilita punctul de lucru de la Întorsura Buzăului. Acolo există, dar necesită reabilitare. Deci, iată, un plan pe 3, 4 ani de zile. Am discutat cu cei de la ISU și aceste aspecte, pe lângă proiectele europene finalizate”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Acesta a mai punctat că la punctul de lucru de la Baraolt își vor desfășura activitatea 20 de pompieri, dar și că, spre deosebire de anii anteriori, când la Școala de Pompieri se înscriau doar 3, 4 tineri din județul Covasna, anul acesta 10 au început pregătirea profesională pentru a deveni pompieri.

Sursă foto: Facebook: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.