ACTUALITATE 30 mai 2022

Două mașini și alte bunuri, printre pagubele unui incendiu, la Bățanii Mari

de Iulia Drăghici - Taraș | 1525 vizualizări

Acoperișul unui garaj, două autoturisme și alte bunuri aflate în interiorul acestuia se numără printre pagubele unui incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni în localitatea Bățanii Mari, informează ISU Covasna. Cauza probabilă a producerii focului este un scurtcircuit.

Din fericire nu au existat victime.

Au ars acoperișul garajului confecționat din lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafață de aproximativ 100 mp, 2 autoturisme precum și bunurile aflate în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric”, se arată într-o informare transmisă de ISU Covasna.

La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere din cadrul Punctului de Lucru Baraolt. În cooperare cu pompierii militari au acționat și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bățani.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au transmis în acest context și o serie de recomandări care să ajute la evitarea producerii unor astfel de evenimente: „Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate; Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat”.

Sursa foto: Facebook/ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.