ACTUALITATE 9 octombrie 2016

Două localităţi covăsnene iau parte la acţiunea de caritate „Un milion de stele pentru nevoiaşi”

de Iulia Drăghici - Taraș | 589 vizualizări

„Un milion de stele pentru nevoiași”, cel mai amplu gest de solidaritate organizat de Caritas Alba Iulia, se desfăşoară în 14 octombrie şi în judeţul Covasna. Evenimentul are loc la Sfântu Gheorghe, de la ora 19 în Piaţa Libertăţii, dar şi la Breţcu în Biserica romano-catolică „Sfântul Nicolae”, începând cu ora 18.00.

La evenimentul desfăşurat în reşedinţa de judeţ vor da concerte Corul de copii Superar și formația PressTones. De asemenea, vor participa Bódi Magor cu o jonglerie de foc și voluntarii Young Caritas cu un flashmob.

„Acțiunea constă în aprinderea unor lumânări într-un spaţiu public și oferirea unei donații la fața locului, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Oferim oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie”, arată un comunicat de presă al organizatorilor.

Anul trecut „Un milion de stele pentru nevoiaşi” a fost organizat în trei localităţi covăsnene şi 20 la nivel naţional. La acţiunea la care au luat parte peste 5.000 de persoane a fost donată suma de 40.133 de lei: din care 1.600 de lei la Sfântu Gheorghe, 784 la Brețcu şi 884 la Târgu Secuiesc. Potrivit coordonatorilor, banii au ajuns sub formă de pachete alimentare în ajunul Crăciunului la familii nevoiaşe și la bătrâni neajutoraţi.

„Misiunea noastră este de a-i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să-şi recâștige dreptul la o viață demnă, prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare. Prin această acțiune puteți să fiți alături de noi în munca de caritate. (...) Să arătăm că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri!”, transmit coordonatorii evenimentului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.