ACTUALITATE 22 noiembrie 2016

Două liceene din Sfântu Gheorghe, inspector școlar pentru o zi

de Sever Ioan Miu | 317 vizualizări

Două eleve de la liceul Mikes Kelemen din Sfântu Gheorghe, Dundler Kata și Hejja Timea, au învățat mai multe despre funcția de inspector școlar general și responsabilitățile sale, grație proiectului „Ziua Ștafetei - Acum decid eu!“.

„Știam de acest program de vineri, când au venit colegii și m-au anunțat că dacă accept, astăzi voi avea încă două colege care vor să intre în postura de inspector școlar general și am zis da cu plăcere. (...) Cât am stat împreună deja am rezolvat foarte multe lucruri, am primit în audiență directori, am analizat un pic numărul elevilor (...) să știe câte unități de învățământ sunt, câți copii și câți elevi avem înscriși și să știe despre rețeaua școlară absolut totul, așa cum s-a întâmplat și au putut să observe că vine un director și începem să discutăm despre o școală, că eu trebuie să fiu în temă“. „Am ales această funcție pentru că am vrut să văd ce face inspectorul general și cum poate să conducă școlile în tot județul. Este o muncă foarte importantă, pentru că este vorba despre noi, copiii“, a declarat Dudler Kata, elevă în clasa a IX-a la liceul amintit.

La „Ziua Ștafetei - Acum decid eu!“, un proiect național, desfășurat în opt școli din județ, printre care Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, din Întorsura Buzăului, Liceul Technologic Economic Administrativ „Berde Áron“, respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși“ din Sfântu Gheorghe, elevii au putut prelua pentru o zi ștafeta unor profesii precum primar, vânzător, asistent medical sau funcționar public. Proiectul este inițiat de fundația elvețiană Terre des hommes.

În cadrul proiectului, eleva Mandel Andrea de la Liceul Economic din Sfântu Gheorghe deprinde primii pași în jurnalism alături de redactorii Observatorul de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.