ACTUALITATE 7 decembrie 2017

Două investiții importante, inaugurate în aceeași zi la Vama Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 3155 vizualizări

Complexul cultural și patinoarul au fost inaugurate și prezentate publicului de Sfântul Nicolae

Este pentru prima dată în istoria comunei Vama Buzăului, și foarte probabil și în toată zona Buzaielor, când autoritățile locale deschid un patinoar. Inaugurarea a avut loc pe 6 decembrie. În aceeași zi, tot în Vama Buzăului a fost inaugurat și cel mai nou complex cultural din localitate, o investiție din bugetul local, de 1.350.000 de lei.

Comuna brașoveană Vama Buzăului, una dintre cele patru localități care formează, alături de Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani din județul Covasna - zona Buzaielor, dă startul sărbătorilor de iarnă într-un mod deosebit: inaugurarea a două investiții utile pentru cetățenii săi. Este vorba despre patinoarul din centrul comunei, primul din istoria localității, dar și de noul complex cultural modern.

Primul și singurul patinoar din zona Buzaielor

„Este prima dată în Vama Buzăului un patinoar. Este o bucurie a sărbătorilor de iarnă, pe care ne-am permis să ne-o facem cadou, nouă - comunității vămășene, dar nu numai. Sunt convins că oameni din toată zona, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani vor veni și vor patina la Vama Buzăului în această iarnă. Patinoarul va fi deschis pe toată perioada iernii 2017-2018. Avem patine de închiriat și tot ce este necesar. Mai multe detalii despre programul acestui patinoar vor fi făcute publice în zilele următoare. În momentul de față lucrăm la el să vedem cum pică vacanța copiilor și cum va fi mai bine pentru toată lumea”, ne-a declarat primarul comunei brașovene, Tiberiu Nicolae Chirilaș.

Complex cultural realizat integral din bugetul local al comunei

În ceea ce privește complexul cultural, edilul din Vama Buzăului ne-a precizat că este o lucrare începută în urmă cu un an și jumătate, ale cărei costuri au fost suportate integral din bugetul local.

„Este un fost complex comercial de pe vremea de dinainte de 1989 pe care Primăria comunei Vama Buzăului l-a achiziționat și transformat într-un complex cultural. (...) Am considerat că este firesc pentru această clădire să rămână în continuare comunității vămășene”, ne-a declarat primarul Tiberiu Chirilaș, care a subliniat că investiția de până acum a costat 1.350.000 de lei. „La această sumă se va adăuga partea de dotări, adică mobilier, mese, scaune, inclusiv veselă și așa mai departe”, a mai completat acesta.

Complexul cultural va putea fi utilizat atât pentru conferințe și spectacole, dar și pentru evenimentele speciale din viețile vămășenilor.

„Am modificat profund clădirea, din temelii. Nu am păstrat decât zidurile. Am încercat să compartimentăm spațiul în așa manieră încât să avem trei săli. Sunt trei săli de evenimente. Unele mai mici, altele mai mari. Se vor putea organiza aici conferințe, spectacole sau evenimente de zi cu zi din viața comunității și mă refer aici la nunți, botezuri, majorate, onomastice, parastase și așa mai departe. (...) Este o investiție frumoasă, căreia am încercat să îi dăm o arhitectură cât mai specifică unei localități de munte, astfel încât să se integreze în peisajul local”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Tiberiu Chirilaș.  

Seria investițiilor care vor fi inaugurate în acest sfârșit de an nu pare să se încheie aici pentru comuna Vama Buzăului. „Complexul cultural este a treia clădire cu destinație culturală din Vama Buzăului, pentru că noi mai avem încă două cămine culturale. În finalul acestui an, unul dintre acestea va fi inaugurat din punct de vedere al dotărilor. Am avut o finanțare europeană de 1,5 milioane de lei. În momentul de față, proiectul din Căminul Cultural Vama Buzăului este în derulare”, a spus primarul.

În perioada următoare, autoritățile locale vor face public programul cultural dedicat sărbătorilor de iarnă, activități care vor începe să pună astfel în valoare noul complex cultural, dar și prețurile și programul de funcționare al patinoarului din localitate, de care, cel mai probabil, vor beneficia și covăsnenii din zona Buzaielor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.