ACTUALITATE 24 ianuarie 2010

Două incendii în weekend

de Covasna Media | 454 vizualizări
Un atelier de tâmplărie şi un bar - „victime” ale focului Sfârşitul de săptămână s-a dovedit unul ghinionist pentru proprietarii a două afaceri din Sfântu-Gheorghe, care s-au ales cu pagube serioase provocate de două incendii. Primul foc a izbucnit vineri seara la firma Domino Impex din strada Jókai Mór, la atelierul de tâmplărie, distrugând în proporţie de 80% magazia cu produse finite şi birourile cu actele

Un atelier de tâmplărie şi un bar - „victime” ale focului

Sfârşitul de săptămână s-a dovedit unul ghinionist pentru proprietarii a două afaceri din Sfântu-Gheorghe, care s-au ales cu pagube serioase provocate de două incendii. Primul foc a izbucnit vineri seara la firma Domino Impex din strada Jókai Mór, la atelierul de tâmplărie, distrugând în proporţie de 80% magazia cu produse finite şi birourile cu actele firmei, mobilierul, tehnica de calcul, arhiva, un tablou electric şi bunurile aflate în interiorul atelierului de tâmplărie.

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU), insp. Şef György Alfons, faptul că imobilul era izolat cu vată minerală le-a dat de furcă, pe de o parte pentru că vata este foarte combustibilă, iar pe de alta ca urmare a faptului că focul a intrat în izolaţie şi a fost uşor purtat de curentul care circula pe acolo.

Ca să facă economie, proprietarii opreau uneori centrala termică şi ca să nu îngheţe caloriferele foloseau nişte aeroterme. În seara cu pricina, termostatul uneia s-a blocat însă şi a rămas aşa până s-a încins şi instalaţia electrică suprasolicitată a cedat.

„Intervenţia a fost grea, atât din cauza construcţiei, cât şi a condiţiilor. Vântul a bătut cu putere şi a propagat flăcările, acoperişul era acoperit cu tablă, ceea ce reprezenta o problemă, pentru că tabla ţine căldura în interior şi aşa mai departe. Am schimbat patru echipaje, 50 - 60 de oameni au intervenit prin rotaţie din cauza gerului”, a spus şeful ISU Covasna.

De asemenea, din cauza frigului, pompierii au ţinut furtunurile permanent sub presiune, ca să nu îngheţe apa. Ei s-au luptat cu flăcările câteva ore bune.

Incendiu la un bar „de noroc”

De la primul incendiu, pompierii au fugit la al doilea. Tot vineri seara, dar după miezul nopţii, la un bar din spatele blocurilor de pe strada Nicolae Iorga, flăcările au ars două LCD-uri, două dulapuri frigorifice, mobilier, două aparate de jocuri şi au degradat o masă de biliard. Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului barul era închis şi nu era nimeni înăuntru. Cauza incendiului o reprezintă un scurtcircuit.

Teme articol: pompieri ISU incendiu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.