ACTUALITATE 16 februarie 2022

Două drumuri comunale din Ozun se transformă în șantier

de Iulia Drăghici - Taraș | 759 vizualizări

Două drumuri comunale din comuna Ozun vor intra în etapa de modernizare anul acesta, ne-a informat primarul Bordás Enikő. Este vorba despre DC16, dintre Ozun și Măgheruș, în lungime de 6,8 kilometri și DC16A, între Sântionlunca și Măgheruș, de 1,7 kilometri. 

În ceea ce privește drumul comunal 16, investiția se va ridica la aproximativ 10 milioane de lei, fonduri guvernamentale asigurate prin PNDL.

„În data de 18 ianuarie am semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea DC16. Este un drum de 6,8 kilometri, din Ozun până la Măgheruș. În maximum două, trei săptămâni va începe lucrarea. Depinde și de vreme”, ne-a declarat primarul. 

Lucrarea va dura cel mult 14 luni. Pe lângă asfaltare, aici se va realiza și un pod. 

Un alt proiect în cadrul căruia încep lucrările anul acesta și care va veni în ajutorul agricultorilor din zonă este DC16A, între DN11, din Sântionlunca, către DC16, Măgheruș. Drumul va fi asfaltat pe o lungime de 1,7 kilometri, dar aici se va construi și un pod peste Râul Negru. 

Suntem în faza înainte de semnarea contractului de lucrare. Acum a ajuns licitația la final, avem câștigător. Săptămâna aceasta, până vineri, este o perioadă de contestații. Dacă nu avem contestații, săptămâna viitoare semnăm contractul de lucrări și pentru acest drum. (...) Este foarte important acest pod. A fost luat de ape când au fost inundații și nu avem pod acolo de vreo cinci sau șase ani. E foarte greu pentru agricultori”, a explicat Bordás Enikő. 

Investiția se va ridica aici la peste 8,5 milioane de lei. 

Totodată, în comună se continuă și o serie de alte lucrări de infrastructură rutieră, în cadrul cărora străzile care au primit anul trecut primul strat de asfalt vor beneficia de al doilea și detaliile finale.

Foto: arhivă  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.