ACTUALITATE 19 octombrie 2020

Două cazuri noi și patru decese la pacienți COVID, în raportarea de luni

de Iulia Drăghici - Taraș | 996 vizualizări

Bilanțul transmis luni, 19 octombrie, de autorități cu privire la situația epidemiologică din județul Covasna în context COVID-19 arată că în ultimele 24 de ore au fost depistate două noi îmbolnăviri. Numărul de cazuri active este 441, pentru că din totalul de 1.704, 1.213 persoane sunt declarate vindecate, iar 50 au decedat. 

În ultima informare de presă au fost raportate alte patru decese, toate la persoane cu diverse boli asociate. 

 „Din păcate, de la ultimul comunicat de presă a survenit decesul unei paciente  de 52 ani, din zona mun. Sfântu Gheorghe, cu test COVID confirmat. Pacienta avea comorbidități cunoscute, respectiv mielom multiplu, osteoporoză secundară, stare post – transplant celule stem, anemie cronică. La data de 18.10.2020 a survenit decesul.

Facem mențiunea de asemenea că alte 3 persoane au decedat în perioada anterioară însă din motive obiective, decesele acestora au fost comunicate spre DSP Covasna în ultimele 24 de ore, astfel:

  • pacientă de 90 ani,  din zona mun.  Gheorghe, cu test COVID-19 confirmat,  având comorbidități cunoscute, respectiv cardiomiopatie cronică severă, fibrilație atrială. A decedat la domiciliu în data de 28.09.2020, imediat după externarea din spital;
  • pacient de 80 de ani, din zona mun. Gheorghe,  cu parapareză flască, cu test COVID-19 confirmat, decedat pe 15.09.2020 în SJU Sf. Gheorghe;
  • pacient în vârstă de 65 de ani, din zona mun. Sfântu Gheorghe,  cu test COVID-19 confirmat, cu diabet zaharat gr II, decedat pe 07.09.2020 în SJU Sf. Gheorghe”, arată informarea Prefecturii de luni. 

Pe de altă parte, vestea bună este că încă 19 persoane au fost declarate vindecate. 

La data raportării, în izolare instituționalizată în unități spitalicești se aflau 93 de persoane. 

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 697 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”, mai arată Prefectura. 

Aceeași sursă arată și că numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 21.533 de teste, același ca în raportarea de duminică. 

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul județului Covasna incidența cumulată a cazurilor de infectare pentru ultimele 14 zile este de 1,61 /1000 de locuitori. Localitățile unde s-a depășit pragul de 3/1000 sunt Sfântu Gheorghe, Arcuș, Bodoc, Malnaș și Valea Mare. Aici s-au luat o serie de măsuri, printre care și obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice  deschise și închise. 

La nivel național, luni au fost raportate 2.466 de cazuri noi, depistate din 8.040 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.