ACTUALITATE 14 aprilie 2020

Două cadre medicale de la Spitalul de Cardiologie, detașate la SAJ

de Iulia Drăghici - Taraș | 5159 vizualizări

Două cadre medicale de la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din Covasna vor fi detașate la Serviciul de Ambulanță Județean Covasna, începând cu data de 15.04.2020 și până la încetarea stării de urgență, anunță Prefectura.

În cadrul măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, astăzi dl Secretar de Stat – Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed ARAFAT a avizat solicitarea dlui Prefect Iulian – Constantin TODOR și a Direcției de Sănătate Publică Covasna, privind detașarea a două cadre medicale de la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din Covasna, la Serviciul de Ambulanță Județean Covasna, începând cu data de 15.04.2020 și până la încetarea stării de urgență”, arată o informare de presă transmisă marți de Prefectura Covasna.

Acesta este a doua situație de cadre medicale detașate la nivelul județului Covasna, după ce luni, doi medici ATI din județul Mureș au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe.

Numărul cazurilor de coronavirus depistate la cetățeni din județul Covasna se ridică în bilanțul de marți la 124, cu unul mai mult decât în bilanțul zilei precedente.

La această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 212 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 683 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, un număr de 10 persoane infectate cu virusul COVID-19 au fost vindecate, alte 5 persoane au ieșit din carantină, iar alte 42 de persoane au ieșit din autoizolare”, mai arată Prefectura.

În același timp, în ultimele 24 de ore  au fost aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 166.400 lei unor persoane depistate că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

La nivel național, marți, 14 aprilie, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 246 noi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 332 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.