ACTUALITATE 3 aprilie 2019

Donează sânge în timp ce asculți muzică instrumentală

de Daniela Luca | 639 vizualizări

A patra ediție a campaniei de donare de sânge va fi una specială 

Szimpla Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna, organizează joi, 25 aprilie, o nouă campanie de donare de sânge. Aflată la a patra ediție, campania de la cafeneaua Szimpla din centrul orașului Sfântu Gheorghe, „Be Someone's Hero! It's In Your Blood!” (din engl. „Fii eroul cuiva! Este în sângele tău!”) își propune să-i stimuleze pe oameni să salveze vieți cu ajutorul donării de sânge. Această ediție va fi una specială pentru că atmosfera va fi destinsă cu muzică instrumentală live.

Cei care doresc să doneze sânge sunt așteptați joi, 25 aprilie 2019, la Szimpla, în intervalul orar 8:00 – 14:00. Recoltarea de sânge va fi realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, în incinta Szimpla Sfântu Gheorghe, local situat pe strada 1 Decembrie 1918, Nr.37.

În cadrul acestui eveniment, donatorii vor fi răsplătiți cu o doză de muzică bună interpretată instrumental de muzicienii locali.

În anunțul publicat în mediul online, organizatorii campaniei au explicat care sunt avantajele donării de sânge, dar și care sunt condițiile de care trebuie să se țină cont.

„Înainte de donare trebuie să fiți odihniți, să luați cina în seara dinaintea zilei donării și micul dejun în ziua donării, însă ambele mese trebuie să fie sărace în grăsimi. De asemenea, trebuie să consumați multe lichide (apă, ceai). Cei care au tensiunea arterială mică, pot consuma și o cafea înainte de donare. În timpul donării purtați haine cu mâneci care se pot ridica ușor mai sus de cot. Relaxați-vă! După donare, rehidratați-vă consumând lichide. Personalul medical vă va pune câteva întrebări legate de starea de sănătate, și vi se va face un mic examen medical – temperatura, puls, tensiune”, transmit organizatorii.

La capitolul condițiilor care trebuie îndeplinite de persoanele care vor să devină donatori, se numără: vârsta cuprinsă între 18 - 60 de ani, greutatea corporală peste 55 kg și tensiunea arterială maximă să nu depășească 200 mmHg, iar cea minimă 100 mmHg. De asemenea, donatorul nu trebuie să aibă afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare sau operație de ulcer.

Primele două ediții ale campaniei s-au desfășurat în lunile aprilie și iulie ale anului 2018, iar cea de-a treia, la începutul anului 2019, în luna ianuarie. Toate trei ediții au fost de succes, iar aceste campanii de donare de sânge de la Szimpla au ajutat considerabil la mărirea cantității de sânge donat într-o zi. Din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți. Astfel, zeci de oameni s-au alăturat la edițiile trecute misiunii de a salva vieți și a dărui speranță, iar ediția următoare este o oportunitate pentru cei care își doresc să rămână în continuare eroi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.