ACTUALITATE 27 aprilie 2017

Donează pentru Comandău și poți ajunge la Electric Castle

de Iulia Drăghici - Taraș | 1960 vizualizări

Asociațiile Ecou, APC și Hárit organizează, în perioada 28-30 aprilie, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, la Curtea Tinerilor, o tombolă care nu doar că pune la bătaie premii speciale, ci sprijină, în același timp, și reconstrucția școlii din Comandău. Astfel, trei dintre cei mai norocoși participanți vor câștiga câte o invitație la unul dintre celebrele festivaluri de muzică Electric Castle, SIC Feszt sau VIBE Fesztival. Toate veniturile încasate de pe urma acestei tombole vor fi donate Asociației Pro Comandău, în vederea reconstruirii școlii „Horn David” din Comandău, distrusă de un incendiu la începutul anului.

„În principiu tombola se desfășoară în același fel ca tombola mare organizată de primărie. Se pot cumpăra de la voluntari bilete în valoare de 10 lei fiecare, iar extragerea va fi duminică seara, în pauza de deliberare a juriului de la Saint George's Got Talent. Avem trei premii pentru cei mai norocoși: câte o invitație la SIC Feszt, VIBE Fesztival și Electric Castle. Absolut toate veniturile încasate în urma vânzării de bilete vor fi redirecționate către Asociația Pro Comandău. Este o modalitate destul de populară de a strânge niște bani pentru o anumită cauză și îi încurajăm pe tinerii care vor veni la Curte să cumpere cât mai multe bilete, pentru că în acest fel vor ajuta la reconstrucția Școlii din Comandău, iar dacă au și puțin noroc, vor avea parte și de distracție la vară!”, ne-a declarat președintele Asociației de Tineret „Ecou”, Alexandru Ujvarosi-Brezeanu.

La începutul lunii ianuarie, un foc cu care pompierii s-au luptat timp de aproape șapte ore, a distrus mai bine de jumătate din școala unde învață peste 70 de copii din comuna aflată la peste 20 de kilometri de cea mai apropiată localitate. Autoritățile județene, care au evaluat situația după producerea incendiului, au decis că școala rămasă în picioare reprezintă un pericol pentru copii și cadrele didactice și că este nevoie de construirea de la temelii a unei școli moderne. Costurile acestei investiții ajung, potrivit estimărilor specialiștilor, la 800.000 de euro, buget pe care autoritățile locale din Comandău nu îl poate susține.

„Întotdeauna am fost de părere că nu poți să câștigi fără să dăruiești. De aceea consider că această tombolă  este un bun prilej de a dărui spre a putea primi mai mult. În timp ce tinerii care cumpără bilet de tombolă au șansa de a merge la un festival de proporții cum este Electric Castle, copiii din Comandău primesc o șansă în plus pentru viitor”, spune și Mirela Cara, coordonatorul campaniei „Le dăm școala înapoi”, inițiată în ianuarie de Asociația pentru Comunitate (APC), în vederea sprijinirii școlii din localitatea Comandău.

Don Quijote, prietenul copiilor din Comandău

Tombola de la Curtea Tinerilor este încă un pas, din multe câte au fost și câte vor mai fi, în direcția construirii unei instituții de învățământ moderne pentru elevii din Comandău.

Asociaţia de Tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe, dar și Opera Comică pentru Copii din Bucureşti s-au alăturat oficial în luna martie campaniei „Le dăm şcoala înapoi”.

Astfel, baletul „Don Quijote” al Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, interpretat pe muzica lui Ludwig Minkus, după romanul lui Miguel de Cervantes, ajunge în reşedinţa judeţului nostru în 25 mai a.c.. Evenimentul, va avea loc pe scena mare a Teatrului „Tamási Áron” de la ora 17:30.

Preţul unui bilet este de 25 de lei. Acestea pot fi achiziţionate de la Biroul de Organizare Evenimente din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, de luni până joi între orele 09:00 – 16:00 şi vineri între orele 9:00 – 13:00.

„Le dăm şcoala înapoi” – tot mai puternică alături de parteneri de nădejde

Pe lângă cei menționați anterior, în rândul partenerilor care sprijină cauza #ledămşcoalaînapoi se numără şi celebra Gaşcă Zurli, care în februarie a susținut două spectacole caritabile la Sfântu Gheorghe, cu peste 600 de participanți, dar şi Bartok Árpád (Servint SRL), Berszány Tibor (Bertis), Kovács István (Best Western Hotel Park), pilotul Szabó Csongor şi alţii.

Pentru reconstrucţia şcolii din Comandău, care a fost distrusă de un incendiu, sunt necesari 800.000 de euro, însă doar puţin peste 26.000 de euro s-au strâns până în acest moment, drept pentru care este cu atât mai importantă participarea dumneavoastră la spectacolele și activitățile organizate cu scopul strângerii de fonduri.

Cei care nu pot să ajungă la evenimente, dar vor să se alăture campaniei, pot să facă acest lucru prin donații în conturile Asociaţiei Pro Comandău: RON: RO10BTRLRONCRT0288651301, EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301, HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301, CUI: 34385327, COD CLIENT: 2886513. Donatorii de peste hotare au la dispoziție și următorul cod SWIFT: BTRLRO22.

Pentru a rămâne la curent cu toate informațiile privind desfășurarea campaniei, vă invităm să vă alăturați paginilor de Facebook „Le dăm școala înapoi” (#ledamscoalainapoi) şi Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.