ACTUALITATE 22 iulie 2009

Donatorii de sânge ademeniţi cu cârnaţi şi îngheţată

de Covasna Media | 759 vizualizări
Persoanele care intră în Centrul de Transfuzie Sangvină din Sfântu Gheorghe sunt întâmpinate zilnic de un miros pătrunzător şi ademenitor de cârnaţi prăjiţi. Directorul Centrului, dr. Andy Rosin, a elucidat „misterul“ spunând că reprezintă o modalitate de stimulare, recompensare şi atragere a donatorilor. Practic, persoanele care donează sânge primesc, pe lângă bonurile valorice la care au dreptul

Persoanele care intră în Centrul de Transfuzie Sangvină din Sfântu Gheorghe sunt întâmpinate zilnic de un miros pătrunzător şi ademenitor de cârnaţi prăjiţi. Directorul Centrului, dr. Andy Rosin, a elucidat „misterul“ spunând că reprezintă o modalitate de stimulare, recompensare şi atragere a donatorilor.

Practic, persoanele care donează sânge primesc, pe lângă bonurile valorice la care au dreptul conform legii, şi câte o porţie de cârnaţi, o îngheţată şi o sticlă cu apă minerală din 'partea casei'.

Cârnaţii sunt pregătiţi în bucătăria Centrului de şoferul instituţiei, fost bucătar, iar alimentele sunt primite drept „spon sorizare“ din partea unor firme.

„Ne-am gândit să mai schimbăm ceva, pentru că bonurile reprezintă o modalitate destul de impersonală de compensare. (...) Care cum iese de la donare îl invităm la un cârnat fierbinte, cu pâine şi muştar', a declarat Andy Rosin.

Centrul de Transfuzie Sangvină din Sfântu Gheorghe a mai avut asemenea iniţiative inedite, în urma cărora a reuşit să atragă un număr record de donatori.

Într-o campanie anterioară s-a folosit de afişe inspirate de cele din Vestul sălbatic, intitulate „Wanted“, cel căutat fiind donatorul onorific. „Este căutat donatorul onorific“, scria în capul afişului, după care erau înşirate „recompensa“ şi „semnalmentele“ acestuia - vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, peste 60 de kilograme şi obligatoriu sănătos.

Numărul donatorilor de sânge a crescut în ultimul an cu aproape 25% în judeţul Covasna, iar conducerea Centrului susţine că acest lucru nu se datorează crizei economice, ci „trezirii conştiinţei civice“, îndeosebi în rândul tinerilor.

Agerpres

Teme articol: sange carnati donatii inghetata
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.