ACTUALITATE 11 mai 2009

Doi poliţişti covăsneni, trimişi în judecată pentru luare de mită

de Covasna Media | 1176 vizualizări
Agenţii de poliţie Viorel Pătraşcu şi Constantin Bularca au pretins sume de bani sau bunuri materiale

Doi agenţi de poliţie din cadrul Inspec toratului de Poliţie al Judeţului Covasna au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie(DGA). Potrivit rechizitoriilor întocmite de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi în urma cercetărilor făcute de DGA Covasna, cei doi, agentul Viorel Pătraşcu, de la Poliţia muni cipiului Sfântu Gheorghe, şi agentul Constan tin Bularca, de la Postul de Poliţie Comandău, au pretins bani,

Agenţii de poliţie Viorel Pătraşcu şi Constantin Bularca au pretins sume de bani sau bunuri materiale

Doi agenţi de poliţie din cadrul Inspec toratului de Poliţie al Judeţului Covasna au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie(DGA). Potrivit rechizitoriilor întocmite de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi în urma cercetărilor făcute de DGA Covasna, cei doi, agentul Viorel Pătraşcu, de la Poliţia muni cipiului Sfântu Gheorghe, şi agentul Constan tin Bularca, de la Postul de Poliţie Comandău, au pretins bani, respectiv lemne, pentru a nu le întocmi dosare penale unor cetăţeni pe care i-au prins circulând cu maşini ale căror numere provizorii de înmatriculare erau expirate.

„130 de lei, ăştia sunt bani de bomboane...”

Pătraşcu a fost reclamat în decembrie anul trecut de un şofer care a fost prins de poliţist în trafic conducând un autoturism cu numerele provizorii expirate. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, poliţistul i-a dat de înţeles că doreşte o sumă de bani. Şoferul a încercat să-i dea poliţistului, pe loc, 130 de lei, banii pe care îi avea la el, dar a fost refuzat pe motiv că „aştia sunt bani de bomboane”.

Pătraşcu i-a luat şoferului permisul de conducere, autorizaţia provizorie de circulaţie expirată şi o asigurare RCA, fără să întocmească însă documentele de reţinere ale acestora, apoi i-a dat numărul său de telefon pentru a fi sunat când va avea mai mulţi bani, urmând ca în schimbul acestora să primească documentele înapoi. Până la urmă poliţistul ar fi acceptat să-i dea omului actele înapoi şi sa nu îi facă dosar penal pentru 1.000 de lei.

3 metri cubi de lemne în schimbul permisului

Agentul Constantin Bularca, de la postul de Poliţia Comandău, a fost mai „modest”. Poliţistul a oprit, în noiembrie anul trecut, doi angajaţi ai unei firme de transport, comercializare şi prelucrare a materialului lemnos, care cărau lemne cu o maşină cu numere de înmatriculare expirate. Pentru a nu îi sancţiona, poliţistul le-a cerut şi a primit trei metri cubi de lemne, a căror valoare era de 480 de lei. Din declaraţiile celor doi reiese că mai fuseseră opriţi, de acelaşi poliţist, şi cu alte ocazii când transportau lemne cu aceeaşi maşină cu numere expirate, prilejuri cu care Bularca i-a sfătuit să intre în legalitate, altfel şoferul urmând să rămână fără permis de conducere.

Adrian Moise

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Spidy, 28 iunie 2010
Spaga....spaga nu o dai decat attunci cand esti cu adevarat sramtorat de problema ivita. Spaga nu se IA asa, pur si simplu. Ca politist nu cred ca spui,"da , bine , cat dai si...gata". Exista oameni citeste integral
Kriss, 13 mai 2009
Imre nu prezentai incredere. Trebuie sa ai fata sa dai spaga. Propun ziarului infiintarea un forum sau chat sa ne spunem ofurile, spaga...si nu numai.Sa-i vezi atunci.
imre, 13 mai 2009
nu stiu ce sa cred dar ma mira de cazul politistului Patrascu spun asta pentru ca in octonbrie2008 am fost amendat de acesta cautind sa dau ceva dar nu ma acceptat sub nici o forma citeste integral
dan, 12 mai 2009
niste imbecili...denuntatorii.dar in tara asta totul e posibil.logica lor nu prea bate cu a mea si subliniez LOGICA lor ,din situatia lor negru pe alb ,la rece.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.