ACTUALITATE 10 aprilie 2020

Doi hoți reținuți de polițiștii covăsneni pentru furt de alimente

de Daniela Luca | 5739 vizualizări

Instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile

Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată joi, 9 martie,  prin apel 112 despre faptul că în jurul orei 03:00 două persoane necunoscute au pătruns în curte și au furat mai multe bunuri. Se pare că unul dintre hoții bănuiți de infracțiune ar mai fi intrat în aceeași gospodărie la sfârșitul lunii februarie și a furat produse alimentare.

Polițiștii covăsneni au precizat că hoții ar fi pătruns joi noaptea în curtea unui imobil din municipiu prin escaladarea gardului împrejmuitor, iar după ce au forțat lacătul de la o anexă au sustras mai multe produse alimentare.

„Totodată, a fost sesizat faptul că în data de 23.03.2020, în timpul nopții, un autor necunoscut cu semnalmentele uneia dintre persoanele care au săvârșit furtul din data de 09.04.2020, a escaladat gardului împrejmuitor al aceluiași imobil și a sustras mai multe produse alimentare din interiorul unei bucătării de vară.

La data de 09.04.2020, în urma unor activități specifice, polițiștii au identificat două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii din data de 09.04.2020 și anume un bărbat de 38 de ani și un minor de 15 ani.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc pe minorul de 15 ani de săvârșirea infracțiunii din data de 23.03.2020”, transmit oamenii legii.

Aceștia au specificat că la data de 10.04.2020, cei doi au fost prezentați organelor judiciare competente în vederea dispunerii măsurilor legale, iar instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

Polițiștii precizează că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore și a arestării preventive sunt măsuri reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.