ACTUALITATE 15 februarie 2017

Doi elevi covăsneni, câştigători într-un concurs naţional antidrog

de Iulia Drăghici - Taraș | 1341 vizualizări

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna a lansat în județul nostru cea de-a XIV-a ediție a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”. Cu această ocazie, coordonatorii judeţeni anunţă că în urma evaluărilor de la ediţia de anul trecut, doi elevi din judeţul nostru au fost desemnaţi câştigători. Aceştia sunt Angyal Kriszta de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe – locul III la secțiunea Grafică, elevi gimnaziu şi Kerekes Karola de la Liceul teologic Reformat din Târgu Secuiesc – locul II, la secțiunea Eseu limba maghiară, elevi liceu.

Tema concursului de anul acesta, care se desfăşoară în perioada februarie – iulie 2017, este „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”.

Coordonatorii anunţă că din fiecare judeţ/sector vor fi selecţionate 10 şcoli (atât din mediul urban, cât şi rural) cu învăţământ gimnazial şi 5 licee (atât din mediul urban, cât şi rural) ce totalizează aproximativ 3.500 de elevi.

Elevii pot participa la diverse secţiuni, precum: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi Mesajul meu Antidrog 2017fotografie), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean). „Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului”, arată un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă punctează că acest concurs este „unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog. (...) Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”.

La ediţia de anul trecut, proiectul „Mesajul meu antidrog” a însemnat: participarea a 44 de judeţe şi sectoare ale Municipiului Bucureşti, 276 de lucrări evaluate la etapa naţională, 2.520 de elevi finalişti la etapa naţională, 28 de lucrări câştigătoare, 28 de elevi premiaţi naţional, 40 de diplome acordate şi 28 de tablete achiziţionate, pentru premierea câştigătorilor celor 5 secţiuni ale ediţiei a XIII-a a concursului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.