ACTUALITATE 29 iulie 2021

Doi angajați SAJ Covasna, decorați de președintele României

de Iulia Drăghici - Taraș | 2253 vizualizări

Doi angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna, medicul Popescu-Oltianu Cezar Claudiu Ioan și asistentul Florin Bîrlă au fost decorați de președintele României, miercuri, cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței. Evenimentul a avut loc la Palatul Cotroceni.

Directorul SAJ Covasna, Cristian Cimpoi, a spus joi, pentru Observatorul de Covasna, că deși invitația de la București a venit cu cerința de a nominaliza două persoane, toți angajații merită apreciați pentru efortul depus în această perioadă de pandemie, dar și că cei doi, medicul Popescu și asistentul medical Bîrlă s-au remarcat prin faptul că și-au asumat atribuții de lideri și coordonatori de fiecare dată când a fost nevoie.

Ne-a fost greu să alegem pentru că avem mulți colegi care se implică și care sunt devotați. (...) Este o recunoaștere a faptului că în toată această perioadă s-a depus un efort enorm. În perioada în care a trecut, noi, cei din Serviciile de Ambulanță, am trecut prin mari provocări, atât pe partea operativă, pentru că s-a intervenit în transportul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus și nu numai, că activitatea s-a suprapus cu restul intervențiilor pe care le aveam, cât și partea de dispecerat, care a fost solicitantă în perioada acesta, pentru că pe lângă gestionarea apelurilor 112, a trebuit să gestioneze și partea de transferuri a pacienților când nu mai erau locuri la ATI. (...) A fost o perioadă destul de grea și solicitantă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Cristian Cimpoi.

Un mesaj de felicitări a venit din partea Spitalului Județean, prin intermediul Facebook: „Cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței, miercuri, colegii noștri dr. Popescu-Oltianu Cezar Claudiu Ioan și Bîrlă Florin au fost decorați de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, respectiv cu Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a în semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul, dăruirea, curajul şi solidaritatea manifestate de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Credem că aceste distincții sunt pentru întreaga voastră activitate, nu numai referitoare la perioada pandemiei.

Felicitări! Suntem mândri de voi!”, este un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean de Urgență Covasna „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

Despre perioada de pandemie și provocările aduse de aceasta în cadrul Serviciului de Ambulanță a vorbit miercuri și președintele Klaus Iohannis în discursul său de la ceremonie.

Cei care lucrează în serviciile de ambulanță, aflați mereu în prima linie, duc permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența dintre viață și moarte. Sunteți salvatorii noștri, oameni incredibili care acționați, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți!”, a mai transmis în acest context președintele României, Klaus Iohannis.

În 28 iulie s-a celebrat împlinirea a 115 ani de existență a Ambulanței Române.

Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.