ACTUALITATE 27 octombrie 2021

Documentaţia pentru demolarea fostului hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, în curs de elaborare

de Agerpres | 1185 vizualizări

Documentaţia pentru demolarea fostului hotel Bodoc din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în locul căruia va fi construit un centru multicultural şi de tineret, este în curs de elaborare, a declarat marţi, primarul Antal Arpad.

„A fost emis certificatul de urbanism şi se lucrează la Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pe baza căreia se va demola construcţia”, a precizat edilul, într-o conferinţă de presă.

Consiliul Local municipal Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna au aprobat, la începutul acestui an, asocierea cu Fundaţia Sapientia în vederea realizării unui centru multifuncţional, care va îngloba o mare parte dintre instituţiile culturale din municipiu, precum şi o bibliotecă şi o sală de concerte moderne.

Consiliul local Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul Bodoc în anul 2014, cu suma de 745.000 de euro, de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care îl cumpărase în 2003 împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement „Oltul”, scoasă la privatizare.

În 2007, noul proprietar a început modernizarea hotelului, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea cu 10 etaje a rămas în paragină.

După cumpărare, autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a reabilita hotelul şi de a amenaja aici spaţii pentru birouri, o sală modernă de conferinţe, precum şi un centru wellness de patru stele, dar nu au avut resursele financiare necesare şi nici nu au găsit un partener privat interesat. Drept urmare, au scos hotelul la licitaţie cu un milion de euro, însă nici după cea de-a patra licitaţie nu au reuşit să îl vândă, deşi au redus preţul până aproape de cel de achiziţie, iar în cele din urmă au decis să îl demoleze, pentru a construi în locul lui acest centru multicultural şi de tineret.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.