Doctoriţa de la Braşov care a schimbat garda, concediată
Sancţiuni la Spitalul Judeţean Braşov. Doctoriţa care a făcut schimb cu o colegă de la un alt spital pentru o tură de gardă şi, chiar în acea tură, a fost externată la cerere femeia de 83 de ani care, ulterior, a fost găsită moartă pe un câmp, a fost concediată. O altă sancţiune a fost dată şi în cazul şoferului de ambulanţă care a înghesuit bolnavii în maşină.
Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Braşov a decis astăzi desfacerea contractului de muncă în cazul medicului Eva Ionel, care ar fi trebuit să fie de gardă în seara în care o femeie de 83 de ani a cerut să fie externată şi a plecat din spital în pijamale şi papuci de casă, aceasta fiind găsită, câteva ore mai târziu, moartă pe un câmp.
Hotărârea vine după ce, joia trecută, au fost analizate situaţiile în ceea ce priveşte persoanele care se fac responsabile de ceea ce s-a întâmplat.
În plus, şi şoferul ambulanţei care a transportat cu maşina Dacia Break două persoane pe spaţiul rezervat unei singure tărgi va fi tras la răspundere. Acesta va fi penalizat cu 5% din salariu timp de trei luni.
Vă aducem aminte că ancheta internă a spitalului din Brașov, de unde a plecat femeia, a arătat că medicul care a lăsat-o să plece nu avea contract cu unitatea medicală respectivă, ci lucrează la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.
Medicul Veronica Grigore, medic reumatolog la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, a fost de gardă la Brașov după ce o colegă de-a ei, dr. Eva Ionel, a rugat-o să-i țină locul pentru că nu se simțea bine. În acest timp la spital a fost adusă bătrâna de 83 de ani, care a refuzat internarea și a semnat pentru a pleca acasă. Aceasta însă se pare că suferea de o boală neurologică, nu a mai știut unde se află, și a murit înghețată pe un câmp. Conducerea Spitalului „Tractorul” din Brașov a declanșat o anchetă internă, iar familia bătrânei a anunțat și poliția, care de asemenea anchetează cazul.
Managerul Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf”, András-Nagy Róbert, a declarat că din discuțiile purtate cu medicul Grigore, aceasta nu a greșit din punct de vedere medical, și că problema ar fi de fapt una a sistemului. „Bătrâna a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe, apoi transferată la secția de boli interne. Pe fișa UPU a pacientei nu figura că aceasta ar suferi de boli neurologice, aici le-ar fi de folos medicilor cardul de sănătate. Doamna doctor a vrut să o interneze, dar aceasta a refuzat. Cred că ar fi nevoie de o reglementare la nivel național, care să spună clar că în asemenea cazuri pacientul să fie dus acasă tot de ambulanță, chiar dacă nu mai este la UPU” – este de părere András-Nagy Róbert.