ACTUALITATE 3 decembrie 2019

Doar un cățel norocos, la Ziua porților deschise de la Adăpost

de Daniela Luca | 1070 vizualizări

Celelalte peste 140 de suflete încă își așteaptă stăpânii 

După Ziua porților deschise la Adăpostul de la Câmpu Frumos, un singur câine și-a găsit familie nouă, iar alții trei ar putea fi adoptați zilele acestea. Evenimentul a fost organizat la sfârșitul săptămânii trecute de TEGA S.A. și Asociația pentru câini fără stăpân AMY. 

Încurajarea adopției și conștientizarea fenomenului de abandonare au fost printre obiectivele principale ale activității se sâmbătă, 30 noiembrie, spun organizatorii. 

Comparativ cu evenimentul de luna trecută, când au fost adoptați trei căței, activitatea curentă a avut un număr similar de participanți. Vizitatorii au ocazia să îi vadă pe cei peste 140 de câini care locuiesc la Adăpostul de la Câmpu Frumos, să le aducă mici daruri și să se joace cu ei. La final, un singur cățel și-a găsit familie, însă există promisiuni și pentru alții trei. 

 „În total au participat 56 de oameni. La final au adoptat un câine și s-a discutat de alții trei care vor fi adoptați în săptămâna curentă. Au venit familii cu ideea că cei mici vor un câine. În general cred că nici anotimpul nu este unul foarte favorabil pentru adopții. (...) Avem o pagină de Facebook și un număr de contact. Totuși eu i-aş sfătui pe cei care vor să ajute să se ducă personal. Sunt foarte mulți cățeluși drăgălași care chiar au nevoie de un stăpân. Pe mine mă afectează până în ziua de azi dacă mă duc acolo și eu zic că este o experiență pe care trebuie să o trăiască fiecare, pentru că dacă te duci acolo nu mai vrei un câine de rasă ulterior”, ne-a spus reprezentantul TEGA S.A, Kiss Bence. 

Totodată, reprezentanții Asociației pentru câini fără stăpân AMY au precizat că astfel de activități vor mai fi organizate și în perioada următoare pentru că au și rolul de a informa publicul despre nevoile cățeilor cu soartă mai grea.

Cei care vor să aibă parte de dragostea fără limite a unui cățel, sau poate chiar a mai multora, sunt așteptați la Adăpostul de la Câmpu Frumos și în afara Zilei porților deschise, de luni până vineri, între orele 09:00 și 18:00.

Sursă foto: Kristó-Gothárd Hunor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.