ACTUALITATE 3 martie 2022

Doar 12 pacienți COVID s-au prezentat în februarie la Centrul de evaluare de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 839 vizualizări

Centrul de evaluare COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a avut în luna februarie a.c. doar 12 pacienți.  

Din 14 februarie nu s-a mai prezentat niciun pacient pentru a fi evaluat în centrul de evaluare. (...) Programul redus va rămâne și în luna martie același”, a spus managerul SJU, András-Nagy Róbert. 

Avem acolo un cadru mediu, iar medicul se prezintă, bineînțeles, să consulte pacientul dacă are pe cine. Dacă nu, atunci își face treaba pe secție”, adăugat și directorul medical, dr. Roșu Mátyás. 

Motivul pentru care numărul de prezentări este așa de mic, deși luna trecută s-au înregistrat și peste 1.000 de cazuri active de îmbolnăviri cu SARS-COV-2 concomitent, este pentru că accesul la acest centru s-a făcut după reguli foarte stricte, a spus directorul medical. 

A fost unul dintre puținele lucruri la care Ministerul Sănătății ne-a dat un protocol sau o ordine de efectuare a acestor examinări destul de clară. Protocolul spune că se pot prezenta doar pacienți pozitivi, care au fost testați pozitiv ori la medicul de familie, ori la vreun laborator și care prezintă cel puțin doi factori de risc, respectiv că ar trebui îndrumați de către medicul de familie către noi. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, nu au fost direcționați către noi, atâția s-au prezentat”, a explicat medicul. 

Tot acesta a precizat și că luna trecută au fost multe cazuri de pacienți COVID, dar fără factori de risc, care s-au prezentat direct la Urgențe. 

Centrul de evaluare COVID de la Spitalul Județean a fost deschis la finele lunii ianuarie. În perioada 28 ianuarie – 2 februarie au fost văzuți de medicii de acolo doar șase pacienți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.