ACTUALITATE 11 iulie 2018

DN11B, distrus de inundații, va fi redat circulației în aproximativ 3 luni

de Iulia Drăghici - Taraș | 10432 vizualizări

Lucrările vizează refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe doua tronsoane de drum, informează Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Brașov

Lucrările pe drumul național 11B din județul Covasna, care face legătura dintre localitățile Valea Seacă și Cătrușa, distrus de inundațiile din 30 iunie, vor începe săptămâna viitoare. Estimările Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov arată că ruta va putea fi redată circulației în aproximativ 3 luni. 

„Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Brașov a reușit să obțină în regim de urgența autorizația de construire pentru lucrările de refacere a sectoarelor afectate de inundații pe drumul național 11B, în județul Covasna, între localitățile Valea Seacă și Cătrușa. Lucrările vizează refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe doua tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de m și reconstrucția unui podeț. Astfel DRDP Brașov va emite un ordin de începere în cursul zilei de astăzi pentru proiectarea și executarea lucrărilor menționare mai sus. Până la sfârșitul săptămânii preconizam că se va finaliza proiectarea iar lucrările de  refacere vor începe săptămâna viitoare. Din estimările noastre drumul ar trebui redat circulației în aproximativ 3 luni, evident că termenul de finalizare poate fi influențat și de condițiile meteo.

A fost luat în calcul și realizarea unor variante de ocolire provizorii a sectoarelor afectate însă, din păcate, din cauza condițiilor geografice și a rețelei electrice din zona, sunt  imposibil de realizat.

Vă reamintim că DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) și Cozmeni (HR) a fost închis în noaptea de 29 – 30. 06. 2018 după ce pârâul Casin a inundat partea carosabilă în mai multe zone, atât în județul Covasna cât și în județul Harghita. Până în acest moment pe sectoarele afectate de inundații s-au executat doar lucrări care au vizat stoparea extinderii degradărilor prin stabilizarea malurilor.

Ca ruta ocolitoare recomandăm: DN11B Târgu Secuiesc (CV) - DN11C Bixad (CV) - DN12 Cozmeni (HR) - DN11B Cătrușa (CV)”, arată un comunicat de presă al DRDP Brașov, transmis miercuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.