ACTUALITATE 11 decembrie 2020

DJ114 ar putea deveni primul drum județean „inteligent”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2059 vizualizări

Viziunea pentru modernizarea drumului județean 114 A, dintre Lemnia și Sânzieni, prevede nu doar reabilitarea tronsonului, ci și construirea unei piste de biciclete, montarea de treceri de pietoni inteligente și monitorizare a traficului, potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Covasna. 

Vrem să modernizăm Drumul Județean 114, între Lemnia și Sânzieni. Aici ne gândim la un drum smart și la un drum verde, adică, pe lângă drum vrem să facem și o pistă de bicicletă, iar drumul vrem să aibă treceri de pietoni inteligente, monitorizare a traficului și soluții de acest gen. (...) Trebuie să lucrăm la un caiet de sarcini foarte bun, pentru elaborarea proiectului tehnic. În acest caiet de sarcini, trebuie să detaliem toate aspectele legate de drumul verde, adică pista de bicicletă și alte soluții smart”, a spus vicepreședintele CJ, Jakab Barna. 

Reabilitarea este cuprinsă în strategia pentru anul 2021 – 2030 a Consiliului Județean. Planul este ca această modernizare să fie făcută din fonduri europene. 

Este un proiect european pe care vrem să îl depunem. Dar avem un alt proiect guvernamental care ne finanțează întocmirea proiectului european pe care vrem să îl depunem. Noi am avut hotărâri de Consiliu Județean ca să participăm la proiectul guvernamental, ca să putem face proiectul, ca să îl depunem. E o succesiune de posibilități, iar deja primul pas l-am accesat, adică am depus la Guvern și întocmim acest dosar care va fi proiect din banii Guvernului României”, a declarat și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Cea mai recentă hotărâre legată de acest subiect a fost adoptată în ședința de la finalul lunii septembrie a CJ Covasna, în formula de dinaintea alegerilor locale. Atunci aleșii județeni din mandatul trecut au aprobat un Acord de parteneriat între Județul Covasna și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, prin care să beneficieze de fonduri pentru a întocmi proiectele și studiile necesare pentru modernizarea DJ 114 Lemnia – Sânzieni, în lungime de 19 kilometri.

Sursa foto: Google Maps 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.