ACTUALITATE 23 mai 2017

Disponibilizări colective la o fabrică de confecţii din Sfântu Gheorghe, care îşi încetează activitatea

de Agerpres | 3497 vizualizări

Aproximativ 90 de angajaţi ai unei fabrici de confecţii din municipiul Sfântu Gheorghe vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul acestei luni, în urma încetării activităţii unităţii.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că reprezentanţii firmei au trimis o notificare în acest sens, menţionând, printre altele, că se confruntă cu probleme legate de desfacerea producţiei.

„Am înţeles că din ianuarie au apărut probleme cu contractele. (...) Ne-au notificat oficial cu privire la disponibilizările colective pentru că fabrica se va închide, iar noi am făcut deja serviciile de preconcediere, deci am informat angajaţii despre drepturile lor. (...) Fabrica a avut peste o sută de angajaţi, unii au plecat deja, iar ultimii 90 vor pleca până la sfârşitul lunii”, a precizat Kelemen Tibor.

El a mai menţionat că angajaţii nu vor beneficia de plăţi compensatorii, deoarece în contractul colectiv de muncă nu a fost stipulată această formă de protecţie socială, dar este aproape sigur că îşi vor găsi locuri de muncă în celelalte fabrici de confecţii din municipiu, care au anunţat de mai mult timp că au nevoie de forţă de muncă.

Potrivit acestuia, rata şomajului în judeţul Covasna a fost de 4,20% la finele lunii aprilie, iar cei mai mulţi şomeri sunt în municipiul Sfântu Gheorghe, 1.445 din totalul de 3.709 câţi se află oficial în evidenţele AJOFM.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vladescu, 24 mai 2017
la "o" fabrica de confectii?! La o oarecare fabrica de confectii sau la una in mod concret? Cu nume si prenume, ca de asta sunteti presă de știri. Vă temeți să nu zgândăriți toanele cuiva? citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.