ACTUALITATE 28 ianuarie 2016

Din primăvară, mergem la cinematograf în Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 1477 vizualizări

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a publicat pe site-ul propriu o informare conform căreia reabilitarea fostului cinematograf "Arta" se apropie de final, ceea ce înseamnă că în curând, orașul va beneficia de un cinematograf cu două săli.

În prezent, în clădirea respectivă își desfășoară activitatea Teatrul „Andrei Mureșanu”, care și-a luat noul sediu în primire chiar de 1 Decembrie anul trecut, fiind considerat un cadou din partea municipalității pentru comunitatea românească.

În cealaltă parte a clădirii fostului cinematograf, municipalitatea va amenaja două săli de cinema noi în care vor putea fi urmărite filme începând din primăvară. Fiecare sală va avea câte 80 de locuri, ambele urmând a fi dotate astfel încât să poată fi proiectate și filme 3D.

Clădirea fostului Cinematograf Arta, care iniţial avea 500 locuri, a fost construită în anul 1968. După schimbarea regimului, aceasta a funcţionat ca loc de distracţie, iar din 2012 a ajuns, din nou, în administrarea Consiliului Local. Prin construirea şi amenajarea clădirii, oraşul s-a îmbogăţit cu o nouă instituţie culturală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Din martie, în Sfântu Gheorghe va exista cinematograf! - covasnamedia.ro / Observatorul de Covasna | covasnamedia.ro / Observatorul de Covasna, 2 februarie 2016
[...] încă se lucrează la clădire, nu s-a stabilit cine va fi operatorul care va beneficia de noul cinematograf, ceea ce înseamnă că nu se cunoaște genul de filme care vor putea fi vizionate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.