ACTUALITATE 29 octombrie 2015

Din noiembrie, la Arcuș va fi înființată o creșă

de Mirela Cara | 165 vizualizări

Comuna Arcuș va fi una dintre puținele localități rurale din judeţ care dețin o creșă. Inițiativa înființării acesteia a venit atât din partea tinerilor părinți, care angajați fiind nu au în grija cui să-și lase copiii, dar și din partea Primăriei, care urmărește să răspundă nevoilor acestora. „Au fost niște doleanțe venite din partea părinților ca o necesitate imperativă și acestea s-au întâlnit și cu așteptările noastre. Noi am dori să menținem, dacă nu să creștem efectivul activităților preșcolare și școlare”, ne-a declarat primarul comunei, Máthé Árpád.

Creșa nu va avea o clădire specială, ci va funcționa în incinta grădiniței unde au fost amenajate două încăperi special pentru acest scop. „Activitatea se va desfășura în clădirea grădiniței. Am alocat două camere acestei activități și finanțarea se va face din fondul Primăriei și fondul comunei, logistica fiind asigurată de către fundațiile cu care am făcut parteneriat”, a mai spus primarul.

Capacitatea creșei, care cel mai probabil se va deschide în luna noiembrie, va fi de 12-20 de copii. Aceștia vor beneficia de personal specializat, asigurat de fundațiile partenere. Programul viitorului centru de îngrijire și supraveghere a copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani va fi 6-16.

Pentru anul următor, primarul Máthé Árpád, care acordă o atenție specială tinerilor și copiilor din localitate, intenționează să găsească și o soluție pentru desfășurarea de activități after school, în comuna Arcuș.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.