ACTUALITATE 2 decembrie 2015

Din martie, în Sfântu Gheorghe va exista cinematograf!

de Mirela Cara Dragu | 1140 vizualizări

După ce sediul Teatrului „Andrei Mureșanu” a fost dat în funcțiune, iubitorilor de artă și cultură din Sfântu Gheorghe li se pregătește o nouă surpriză pentru luna martie, când autoritățile locale preconizează că vor putea finaliza noul cinematograf al orașului.

Împărțind clădirea cu TAM, viitorul cinematograf va avea două săli, între care una cu aproximativ 60 de locuri, iar cealaltă, cu 80. Sălile vor funcționa în paralel atât între ele, cât și cu sala de teatru vecină.

Dat fiind faptul că încă se lucrează la clădire, nu s-a stabilit cine va fi operatorul care va beneficia de noul cinematograf, ceea ce înseamnă că nu se cunoaște genul de filme care vor putea fi vizionate în noul spațiu. Cert este însă faptul că toate producțiile prezentate vor fi traduse deopotrivă în română și/sau maghiară. „În acest moment încă nu avem operatorul. Urmează, poate chiar în zilele următoare, lansarea licitației pentru operator, pentru că cineva va trebui să opereze acolo. Condițiile sunt ca operatorul să aibă posibilitatea să livreze filme subtitrate în română, în maghiară sau să fie dublate”, a declarat primarul Antal Árpád cu privire la acest aspect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.