ACTUALITATE 7 aprilie 2022

Din ce în ce mai multe cazuri de gripă și viroze, mai ales în rândul copiilor, atrage atenția Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 774 vizualizări

Din ce în ce mai mulți copii se prezintă la medic cu simptome tipice infecției gripale, atrag atenția reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Acestea includ febră mare, dureri musculare, dureri de cap, rinoree, conjunctivită și tuse seacă. 

Dacă părinții constată acest grup de simptomatologii, cea mai indicată este izolarea acasă a copilului și scăderea febrei, respectiv administrarea de cât mai multe lichide, în cantități mai mari decât de obicei. În cazul în care starea generală a copilului nu se îmbunătățește, respectiv acest grup de simptome țin mai multe zile, atunci este indicat ca părinții să caute medicul de familie, iar în măsura în care este necesar, medicul pediatru, respectiv se pot adresa și Urgenței. În continuare, chiar dacă pandemia pe parte de COVID nu prezintă o presiune mare asupra societății, spitalelor și activității medicale, trebuie să avem grijă în continuare, pentru că apar din ce în ce mai multe cazuri de gripă, viroze mai ales în rândul copiilor”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU, András-Nagy Róbert. 

Cu toate că este o lună de când starea de alertă s-a încheiat, autoritățile sanitare recomandă în continuare  aplicarea măsurilor minime de protecție sanitară: 

–  purtați masca de protecție în spațiile aglomerate, atât cele închise cât și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

–  evitați spațiile aglomerate (închise sau deschise); 

–  respectați regulile de igienă a mâinilor;

–  aerisiți zilnic încăperile în care desfășurați activități;

–  rămâneți la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luați legătura cu medicul de familie în scopul îndrumării. 

Prin respectarea recomandărilor minime de protecție sanitară vă veți proteja atât împotriva COVID-19, cât și împotriva altor boli cu transmitere respiratorie precum gripa, infecțiile respiratorii acute etc.”, transmite Institutul Național de Sănătate Publică. 

Sursa foto: Facebook/Spitalul Județean Fogolyán Kristóf 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.