ACTUALITATE 26 februarie 2014

DGASPC Covasna este laureata Assoclic Hall of Fame 2013

de Covasna Media | 693 vizualizări

Proiectul „Acces la informații pentru copiii/tinerii instituționalizați”, derulat de către DGASPC Covasna, a fost recunoscut drept unul dintre cele mai valoroase proiecte premiate în cadrul programului ASSOCLIC în anul 2013.

Proiectul ASSOCLIC a fost gândit de Asociația Ateliere Fără Frontiere ca răspuns la nevoile de material informatic ale structurilor din România care dezvoltă programe de acces la educație, formare și integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C. Astfel, cele mai bune proiecte depuse în cadrul ASSOCLIC sunt echipate cu calculatoare recondiționate într-un atelier de inserție socio-profesională, pentru punerea în practică a activităților propuse.

Din 2008 și până în prezent, 741 de proiecte au fost dotate cu un total de 4.373 de calculatoare prin intermediul ASSOCLIC, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 90.000 de beneficiari.

Cele mai bune proiecte dintre cele 225 proiecte laureate ale anului 2013 au fost desemnate în urma unei jurizări la care au participat reprezentanți ai partenerilor proiectului: CD Press, Ecotic, DHL Romania, Techsoup Romania și SNAPSHOT by McCann PR.

Instituțiile laureate Assoclic Hall of Fame 2013 sunt:

Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Oltenița, jud. Călăraşi), cu proiectul „ Firma de exercițiu - antreprenoriat performant”

Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir (Baia Mare), cu proiectul „Dialog fără frontiere”

Asociația Alternative pentru Noi Perspective (București), cu proiectul „Calculatorul – șansa unui viitor mai bun!

DGASPC Covasna, cu proiectul „Acces la informații pentru copiii/tinerii instituționalizați”

Prin includerea acestor proiecte în Hall of Fame se dorește nu doar recunoașterea celor mai valoroase inițiative, ci și motivarea viitorilor aplicanți în conceperea și propunerea unor proiecte din ce în ce mai inovative și cu impact mai puternic la nivelul comunității.

Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere: „Doresc să felicit beneficiarii pentru calitatea proiectelor propuse, sursa de mândrie pentru toți cei care au fost implicați în procesul de reutilizare a calculatoarelor: companiile de la care am colectat Deșeurile de Echipamente Electrice și Electronice, salariații în inserție ai Ateliere Fără Frontiere care au recondiționat echipamentele, jurații care au evaluat și au premiat proiectele dintre sute de candidaturi, echipa de coordonare și partenerii financiari și operaționali care au făcut posibil și calitativ acest lanț de solidaritate digitală.”

Eva Molnar, DGASPC Covasna: Prin intermediul calculatoarelor primite, copiilor din serviciile beneficiare li s-au asigurat şanse egale cu copiii crescuţi în familia proprie, în accesarea și obținerea unor informații și cunoștințe și pe această cale, sprijinind astfel dezvoltarea şi integrarea socială a acestora. Proiectul a fost foarte util, deoarece a contribuit la dezvoltarea abilităților copiilor. A constituit un real ajutor în pregătirea temelor, asigurând totodată alternative diversificate pentru petrecerea timpului liber al copiilor. Prin intermediul utilizării calculatoarelor, copiii și-au îmbogățit cunoștințele în diferite domenii, cum ar fi biologie, geografie sau alte științe. Copiii mai mici au exersat și aprofundat diferite abilități, ca citirea, cunoașterea literelor, numărarea, orientarea în timp și spațiu etc.”

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română creată în 2008, întreprindere socială având ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele trei misiuni ale asociației sunt lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritate cu proiecte de educație și de dezvoltare locală.

Despre DGASPC Covasna

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna este o instituție publică de interes județean cu personalitate juridică, înființată în subordinea Consiliului Județean Covasna.

Are rolul de a asigura la nivel județean aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.