ACTUALITATE 23 februarie 2022

DGA Covasna: polițist brașovean, prins în flagrant în timp ce lua mită

de Iulia Drăghici - Taraș | 2590 vizualizări

Un agent de poliție de la IPJ Brașov a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu, informează Direcția Generală Anticorupție (DGA) - Serviciul Județean Anticorupție Covasna.

Miercuri, 23 februarie 2022, polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au prins în flagrant de luare de mită un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov - Secția 3 Poliție - Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare.

În cauză, dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unei sesizări transmisă unității de parchet de către D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Covasna, referitoare la îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către agentul de poliție, în cazul constatării unor încălcări ale normelor la regimul rutier, în urma căreia procurorul de caz a dispus activități de procedură penală în vederea realizării probatoriului.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 februarie a.c., polițistul a depistat o persoană care a săvârșit o contravenție în trafic și, pentru a nu aplica sancțiunea corespunzătoare, a stabilit o întâlnire pentru data de astăzi, când a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 700 de lei cu titlu de mită.

În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea I.G.P.R.  – D.O.S. Brașov.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă trimis miercuri redacției Observatorul de Covasna.

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.