ACTUALITATE 1 iunie 2016

Dezbatere electorală la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 575 vizualizări

Trei dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru funcţii din administraţia locală a oraşului Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu – PNL, Balint Joszef – PPMT şi Cătălin Lazăr – ALDE, s-au întâlnit marţi, 31 mai, la o dezbatere electorală, în cadrul căreia au expus pe scurt idei şi mesaje. Tot aici, aceştia au răspuns la întrebări, atât venite de la contra-candidaţi, cât şi venite din partea reprezentanţilor mass-media prezenţi la eveniment. Printre subiectele atinse la discuţie s-au regăsit impozitele prea mari pe care întreprinzătorii sunt obligaţi să le plătească, posibilitatea unui viceprimar dintr-un partid românesc sau implicarea oamenilor în problemele administraţiei locale, chiar şi după finalizarea alegerilor.

„Îmi plac confruntările de acest gen pentru că aşa putem să ne cunoaştem mai bine (...) Sfântu Gheorghe este un oraş bogat pentru că acumulează destul de mulţi bani din impozitele locale, pe care le-ar putea folosi mult mai bine decât se folosesc momentan. Trebuie să ştiţi că în ultimii ani Sfântu Gheorghe este în topul oraşelor care au pus birul cel mai mare asupra întreprinzătorilor, cerând cel mai mare impozit pe imobile din această ţară. Trei ani de zile am fost primii în clasament, cu posibilitatea maximă de a jupui întreprinzătorii. Trebuie să ne dăm seama că aceştia sunt de fapt baza posibilităţii de a ne ţine oamenii în oraş”, a spus candidatul la Primăria reşedinţei de judeţ, susţinut de Partidul Popular Maghiar din Transilvania, Balint Joszef.

Mădălin Guruianu, candidatul PNL-ului pentru Primăria Sfântu Gheorghea spus, printre altele, că ar vrea ca „reprezentanţii partidelor din Sfântu Gheorghe să ajungă la un consens pe câteva subiecte mari. Sunt adeptul oricăror dezbateri şi îmi place foarte mult genul de dezbatere publică, dar în momentul când stabilim nişte priorităţi, cred că trebuie să punem toţi umărul. (...) Îmi doresc să ajungem la un punct de confluenţă în care să nu mai existe nişte discuţii sterile şi nişte certuri pe nişte subiecte, din punctul meu de vedere minore, şi să încercăm să le facem oamenilor din comunitate viaţa mai bună”.

Chiar dacă nu a fost validată candidatura lui Cătălin Lazăr, din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, pentru funcţia de primar, acesta a fost prezent la eveniment pentru că a rămas în cursa pentru Consiliul Local. „Competiţia ar trebui să nască valoare. Această dezbatere ne îndreaptă spre normalitate. (...) Cred că este foarte important să înţelegem că reprezentantul ales este totuşi un om şi că spiritul responsabil al comunităţii nu se termină în momentul în care am dat votul şi am plecat acasă. Noi trebuie să facem o echipă, să nu credem că aceşti aleşi ai noştri sunt nişte zei care vor rezolva peste noapte lucrurile. Este important ca toată lumea să înţeleagă faptul că lucrurile se fac cu sinceritate, cu transparenţă şi cu obiectivitate. Fie ca ideile bune să fie duse mai departe!”, a precizat acesta.

Întrebat de Mădălin Guruianu dacă este de părere că a sosit momentul ca Sfântu Gheorghe să aibă un viceprimar dintr-un partid românesc, Balint Joszef a răspuns: „Eu m-am gândit la această problemă de foarte mult timp. În multe localităţi din Transilvania maghiarii care sunt în minoritate au posibilitatea de a avea un viceprimar cu această etnie. Peste tot, în aceste localităţi, maghiarii au o pondere destul de mare. (...) Cred că problema trebuie pusă şi în Sfântu Gheorghe. În plus, mai cred că această problemă se mai poate şi rezolva, dar într-un context mai larg. Românii din localitate au un număr destul de mare pentru a avea această pretenţie. (...) Eu aş zice că ar trebui să discutăm, noi cei care suntem afectaţi de această întrebare, să ne punem la masă, să discutăm care ar fi dorinţele, care ar fi posibilităţile, plecând de la localităţi şi până la regiunea întreagă”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, 2 iunie 2016
Si la restul intrebarilor cand primim raspuns Guruianu? Care e povestea cu datoriile care le ai? Cum te poti numi cinstit?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.