ACTUALITATE 19 februarie 2021

Detalii despre noua parcare din Sfântu Gheorghe, dintre străzile Fabricii și Crângului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2156 vizualizări

Nu va fi cu plată; care sunt planurile pe termen mediu privind locația 

Municipalitatea a anunțat zilele trecute, prin intermediul Facebook, faptul că se lucrează la amenajarea parcării situate între străzile Fabricii și Crângului din Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád a precizat, joi, într-o conferință de presă, că spațiul va fi pregătit temporar, pentru că pe termen mediu pe același teren va fi construită o parcare etajată. 

Edilul ne-a spus că parcarea acolo nu va fi taxată deocamdată și în plus a specificat că zona nu este nici supravegheată video, dar că dacă va fi nevoie și se va solicita acest lucru, se va putea implementa. 

Dacă se dorește se poate să montăm și supraveghere video. Acolo, practic, dorim să construim, pe termen mediu, o parcare etajată. De aceea, nu va fi acum asfaltată. Este doar amenajată. Începem proiectele și sper că în doi trei ani vom ajunge să construim și acolo o parcare verde. Eu cred că oricum o parcare etajată este deja verde, pentru că dacă pui două rânduri de mașini unul peste altul, înseamnă să eliberezi un rând de mașini de pe spațiul verde, din oraș. Asta ne dorim, să construim câteva astfel de parcaje etajate verzi în următorii 5 ani”, a declarat joi primarul Antal Árpád. 

Urmează să se stabilească și ce surse de finanțare vor fi accesate pentru realizarea acestor proiecte. 

Potrivit Primăriei Sfântu Gheorghe, în prezent se lucrează la amenajarea locației. „Personalul Grădinăriei oraşului amplasează pietrişul şi lucrează la iluminatul parcării”, informa, la începutul săptămânii, autoritatea locală. 

Spațiul va putea găzdui minimum 110 autoturisme, dar în decembrie primarul spunea că numărul de autoturisme care vor putea parca acolo este undeva între 150 și 200. 

Zona în care este amenajată noua parcare este localizată în preajma fostului sediu al societății Urban Locato, de pe strada Fabricii 41. Autoritățile au demolat între timp o serie de construcții care erau pe teren, cum ar fi anexe, garaje, ateliere. 

Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.