ACTUALITATE 10 octombrie 2018

Deszăpezirea drumurilor naționale din județul Covasna va fi făcută cu 12.700 de tone de sare

de Iulia Drăghici - Taraș | 450 vizualizări

În această iarnă, vor fi utilizate 45 de utilaje, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov

Cele 6 districte și puncte de sprijin ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov din județul Covasna vor primi 12.700 de tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor naționale. Tot aici vor fi utilizate în iarna care urmează să vină în total 45 de utilaje, din care 24 de autoutilitare cu lamă și răspânditor.

„Livrările de sare către bazele noastre de deszăpezire se fac în baza unui contract încheiat de CNAIR cu Societatea Națională a Sării în luna iulie. La nivel de DRDP Brașov avem contractat în jur de 85 de mii de tone de sare (poate fi mai mult sau mai puțin, în funcție de condițiile meteo). (...) Graficul de livrare este în felul următor: până în data de 1 noiembrie se va aproviziona 35% din cantitatea totală, până la 1 decembrie încă 15% și până la 1 ianuarie 25%. Restul de 25% se livrează pe bază de comenzi, în funcție de condițiile meteo. Transportul este asigurat tot de furnizor, adică SALROM.  În acest moment avem în stocuri în jur de 12.000 de tone din ce ne-a rămas de anul trecut respectiv livrările din ultimele două săptămâni”, arată un comunicat de presă transmis de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Utilajele de deszăpezire urmează să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană și pe 1 noiembrie în restul punctelor. La nivelul DRDP Brașov există 49 de baze de deszăpezire. Contractul de deszăpezire (acord cadru) este încheiat pe 4 ani în 2016.

La nivelul DRDP Brașov se va acționa în total cu 355 de utilaje din care 68 proprii, iar utilaje cu lamă și răspânditor vor fi aproximativ 210.

„Dacă apar urgențe până la intrarea utilajelor de la prestatori în baze vom asigura deszăpezirea cu cele 16 autoutilitare proprii tip UNIMOG cu lamă și răspânditor de sare și nisip. De asemenea, sperăm ca până la începerea sezonului de iarna să se livreze cele 7 autobasculante noi, achiziționate de CNAIR, care sunt dotate și cu kituri pentru deszăpezire”, mai arată aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.