ACTUALITATE 9 septembrie 2014

Deputaţii au aprobat amnistia fiscală şi reducerea CAS

de Covasna Media | 67 vizualizări

Aproape 100.000 de români vor beneficia de iertarea de datorii, în urma deciziei de astăzi a Camerei Deputaţilor. Totodată, deputaţii au fost de acord cu reducerea CAS. Ministerul Finanţelor a dat asigurări că sunt resurse pentru compensarea măsurii.

Parlamentul a votat amnistia fiscală cu 315 voturi "pentru". 

„În ce priveşte amnistia fiscala pentru mame sunt 20.000 de mămici, pentru pensionari sunt 50.000 de pensionari şi pentru bugetari – 25.000 de bugetari”, spunea ieri Rovana Plumb, ministrul Muncii. 

Rovana Plumb estima un impact de 400 de milioane de lei asupra bugetului doar pentru iertarea de datorii a 20.000 de mame şi a 50.000 de pensionari.

Totodată, pentru reducerea CAS au fost înregistrate 307 voturi în favoarea actului normativ.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, le-a cerut deputaţilor să voteze legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, arătând că această măsură este „curajoasă şi pro-business” şi că sunt resurse pentru compensarea acesteia atât pentru anul 2014, cât şi pentru anii viitori.

„Există spaţiu suficient pentru a aplica această măsură şi pentru anul 2014”, a spus ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea cererii de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator.

Menţionând că legea privind reducerea CAS a primit votul senatorilor, Petrescu şi-a exprimat convingerea că va fi susţinută şi de deputaţi.

“Am avut un parcurs lung şi greoi cu această lege, am întâmpinat şi piedici, şi critici, dar ştiu că am avut şi multă susţinere şi suport pentru o lege al cărei scop este să ajute întreprinzătorii, angajatorii, cât şi angajaţii”, a adăugat Petrescu.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.