ACTUALITATE 29 iunie 2015

Dependența de alcool și toxicomania vor putea fi tratate la Cristian, în Brașov

de Mirela Cara | 170 vizualizări

Asociația Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) a organizat săptămâna trecută cel de-al doilea seminar de comunicare și promovare a conceptului de economie socială din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe”.

Cu acest prilej, aproximativ 50 de reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile, dar și specialiști din domeniul economiei sociale și din sfera medicală au prezentat Clinica de tratament din comuna Cristian, județul Brașov. Aceasta face parte din Rețeaua Clinicile ALIAT și va oferi în curând servicii integrate de tratament destinate persoanelor cu probleme de dependență de substanțe, fiind singura de acest tip în regiune.

Clinica deschisă în Cristian va funcționa după un model de terapie integrată prin intermediul unui pachet de servicii de asistență socială, consiliere psihologică și psihiatrică, asistență medicală, în regim ambulatoriu, cu o echipă multidisciplinară de specialiști. La nivel național, mai sunt înființate astfel de clinici în alte cinci zone București, Ilfov, Constanța și Suceava, unde există două clinici.

Clinicile vor funcționa ca structuri de economie socială și vor avea drept scop contribuția la soluționarea unor probleme de ordin social, precum oferirea de noi servicii și oportunități persoanelor cu dificultăți de integrare sau reintegrare pe piața muncii, din cauza dependenței.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.