ACTUALITATE 20 iunie 2018

Demonstrație aviatică și participanți îmbrăcați în albastru-galben-roșu, de Ziua Drapelului

de Iulia Drăghici - Taraș | 828 vizualizări

Activitățile se vor derula în 25 și 26 iunie, majoritatea la Monumentul Ostașului Român

Ziua Drapelului va fi marcată și anul acesta în reședința județului Covasna. Prin evenimentele pregătite de autorități se numără o demonstrație aviatică a piloților și parașutiștilor de la Aeroclubul Teritorial Brașov. În plus, organizatorii fac un apel către cetățenii care doresc să participe la festivitatea din 26 iunie să poarte articole vestimentare în culorile Drapelului României (albastre, galbene sau/și roșii).

Instituția Prefectului-Județul Covasna împreună cu Garnizoana Sfântu Gheorghe și Asociația GRIT organizează, în perioada 25-26 iunie 2018, festivități dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Național al României.

Astfel, luni, 25 iunie 2018, începând cu ora 19:00, la „Monumentul Ostașului Român” din municipiul Sfântu Gheorghe, se va desfășura ceremonia de coborâre de pe catarg a Drapelului Național. Ceremonia va cuprinde o serie de activități: coborârea, desprinderea de pe catarg și preluarea drapelului de către garda purtătoare a drapelului și deplasarea acesteia către sediul U.M. 01048 Sfântu Gheorghe.

La ora 20:00 va avea loc amplasarea noului drapel ce urmează a fi înălțat pe catarg în capela U.M. 01048 Sfântu Gheorghe.

Activitățile vor continua marți, 26 iunie 2018, ora 9:00, la capela U.M.01048 Sfântu Gheorghe, cu oficierea slujbei de sfințire a drapelului ce urmează să fie arborat.

Începând cu ora 14:00, la „Monumentul Ostașului Român” din municipiul Sfântu Gheorghe, se va desfășura ceremonia publică de înălțare pe catarg a Drapelului României.

În cadrul ceremoniei va avea loc și o demonstrație aviatică a piloților și parașutiștilor de la Aeroclubul Teritorial Brașov.

Pe această cale, invităm locuitorii județului Covasna să participe la aceste evenimente cu rugămintea de a purta articole vestimentare în culorile Tricolorului (albastre, galbene sau/și roșii)”, arată un comunicat de presă transmis marți de Prefectura Județului Covasna.

Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, la data de 26 iunie. Sărbătoarea este reglementată prin Legea 96/1998.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.