ACTUALITATE 26 martie 2017

Delegații de tineret ai României la ONU s-au întâlnit cu tinerii covăsneni

de Sever Ioan Miu | 708 vizualizări

Peste zece tineri din Sfântu Gheorghe, Covasna și Întorsura Buzăului s-au întâlnit sâmbătă, la sediul prefecturii, cu delegații de tineret ai României în Organizația Națiunilor Unite, Denisa Bratu și Gabriel Uifălean. Evenimentul, organizat prin implicarea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Covasna în parteneriat cu Instituţia Prefectului judeţului Covasna, a avut loc în cadrul Campaniei Naționale „Bringing the UN back home”. Cei doi au prezentat Organizația Națiunilor Unite, activitatea lor ca delegați de tineret ai României și modul în care cei prezenți le pot călca pe urme. De asemenea, delegații au dezbătut, împreună cu tinerii prezenți, obiectivele de dezvoltare durabilă din Agenda 2030 și legătura dintre aceste obiective și realitățile din România.

„Misiunea delegaților de tineret ai României la ONU este una foarte importantă. Prin urmare, faptul că ei își prezintă activitatea prin intermediul întâlnirilor (...) în țară, arată că legătura dintre cei doi reprezentanți și tineri este una foarte bună. O legătură directă cu problemele tinerilor conduce automat la o mai bună înțelegere situației de la nivel național. Mi-a plăcut foarte mult prezentarea și cred că sunt necesare mai multe activități de acest gen. Un contact direct al tinerilor cu persoane care le pot oferi un model de urmat îi ajută să își contureze mai ușor o cale pe care să o urmeze și cu ajutorul căreia sa se dezvolte“ ne-a declarat Alexandru Andriesei, care a venit la întâlnire ca reprezentant al Asociației Identitate și Dialog.

„Programul „Delegat de Tineret al României la ONU” este realizat de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Inițiativa este prezentă de 10 ani în țară, România fiind unul dintre cele peste 36 de state care susțin acest mijloc de a implica tinerii în cadrul celui mai mare for decizional la nivel mondial. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară”, se arată într-un comunicat de presă.

Mai multe informații despre campania „Bringing the UN back home” pot fi obţinute la adresa de e-mail: office@unyouthdelegate.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.